TerugDerde 1-0 thuiszege in successie voor RKC WAALWIJK - 17-03-2012

RKC WAALWIJK heeft voor de derde keer op rij een thuiszege geboekt. Nadat de afgelopen weken Vitesse (1-0) en Excelsior Rotterdam (1-0) voor de bijl gingen in het Mandemakers Stadion, werd daar ook De Graafschap verslagen. Ook die wedstrijd eindigde in 1-0 in het voordeel van de geelblauwen.

Aanval vs. defensie
Vanaf het eerste moment werd duidelijk dat de bezoekers uit Doetinchem naar Waalwijk waren gekomen met één primair doel: niet verliezen. Dat uitgangspunt zorgde ervoor dat De Graafschap met een zeer defensieve instelling de wedstrijd speelden. De Superboeren vormden één stevig blok, waardoor het voor RKC WAALWIJK moeilijk was tot kansen te komen.

Kansen
Toch kwamen er, zowel voor als na de pauze, diverse mogelijkheden voor de Brabanders. Vanuit hoekschoppen ontstond geregeld gevaar voor de goal van de Belgische sluitpost Yves de Winter, maar ook voetballend slaagden de geelblauwen erin tot kansen te komen. Schoten van onder anderen Robert Braber en Krisztián Németh leverden echter niet de zo gewenste openingstreffer op.

Geduld beloond
Ook na de pauze gaf De Graafschap aanvankelijk geen krimp. De Waalwijkse voetbalploeg had vrijwel voortdurend de bal, maar kon maar moeilijk door de muur van De Graafschap-spelers heenkomen. Een kwartier voor tijd was het dan eindelijk raak. Na een slimme steekbal van de ingevallen linksbuiten Furkan Alakmak kon Braber met een diagonaal schot gevaarlijk worden. De inzet van de middenvelder werd door De Winter nog gekeerd, maar die keeper kon niet voorkomen dat vanuit de rebound de Hongaarse spits Németh van dichtbij voor de even verdiende als bevrijdende 1-0 zorgde.

Slotoffensief
Wat volgde, was een slotkwartier waarin de bezoekers uit de Achterhoek plotseling wél enige aanvalsdrang voelden opborrelen. Met lange halen probeerden ze de defensie van de ploeg van trainer/coach Ruud Brood te ontregelen. Verder dan een afstandsschot kwamen de blauwwitten echter niet, waardoor voor de derde keer op rij de drie punten in het Mandemakers Stadion bleven. Opnieuw gaf het scorebord een gunstige én verdiende uitslag aan: 1-0.

Zes punten
De Graafschap gaat de boeken in als de eerste ploeg waar RKC WAALWIJK dit seizoen de volle buit tegen pakte. Eerder deze jaargang wonnen de Waalwijkers immers in Doetinchem al met 1-3 van de ploeg van trainer Richard Roelofsen; al was het destijds nog Andries Ulderink die voor de groep stond.

Achtste plek
Omdat Excelsior Rotterdam op eigen veld met 2-1 won van Roda JC, is De Graafschap de nieuwe drager van de rode lantaarn in de Eredivisie. RKC WAALWIJK bezet na 25 duels te hebben gespeeld de achtste stek op de ranglijst en ziet dankzij de belangrijke overwinning de marge met de ploegen uit de staart van het klassement met drie punten toenemen.

RKC WAALWIJK – De Graafschap 1-0 (0-0)
78. Krisztián Németh 1-0

Gele kaart: Jan Paul Saeijs (De Graafschap).

Toeschouwers: 6.417.

Scheidsrechter: Gözübüyük.

Opstelling RKC WAALWIJK:
Jeroen Zoet, Sigourney Bandjar (85. Frank van Mosselveld), Cuco Martina, Henrico Drost, Ard van Peppen, Sander Duits, Evander Sno, Aaron Meijers (60. Furkan Alakmak), Robert Braber, Mitchell Schet (79. Roald van Hout), Krisztián Németh.

Opstelling De Graafschap:
Yves de Winter, Muslu Nalbantoglu, Jan Paul Saeijs, Vito Wormgoor, Purrel Fränkel, Gill Vermouth (68. Gregor Breinburg), Rogier Meijer, Yuri Rose, Soufian El Hassnaoui, Rydell Poepon, Michael de Leeuw (46. Jordan Garcia-Calvete).

Foto’s: Pics United

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice