TerugDirecteur algemene zaken Justin Goetzee treedt terug - 30-06-2011

Na acht jaar neemt Justin Goetzee afscheid van RKC WAALWIJK. De wegen van RKC WAALWIJK en haar directeur algemene zaken scheiden per 12 augustus aanstaande. Tot die tijd zal Goetzee zich volledig focussen op het completeren van de selectie en de commercie van de club.

“Na een tumultueuze periode, met ups en downs, heb ik besloten om mijn functie als directeur algemene zaken van RKC WAALWIJK neer te leggen. Dit is een erg moeilijke beslissing geweest”, vertelt Goetzee. “We zijn van ver gekomen en zijn met succes een aantal uitdagingen aangegaan. Vanuit een nagenoeg failliete positie zijn we opgeklommen naar een club met een conservatieve maar sluitende begroting van 4,6 miljoen euro, waarbij we waarschijnlijk een kleine winst draaien. We hebben het negatieve eigen vermogen teruggebracht naar drie miljoen euro, dankzij een consistent financieel beleid zijn we naar categorie twee van de financiële rating van de KNVB gestegen, wat wil zeggen dat wij niet meer onder curatele staan van de KNVB, en we hebben de banden met Gemeente Waalwijk, de media en de KNVB aangehaald. Daarnaast heeft het imago van de club in positieve zin een vlucht genomen en spelen we, na het kampioenschap in de Jupiler League, komend seizoen in de Eredivisie. Een groot aantal zaken waarop ik samen met Mohammed Allach, Erik Berkhof en Ben Mandemakers mijn stempel kon drukken.”

Er resteert echter nog een aantal structurele uitdagingen voor RKC WAALWIJK. Goetzee: “Het betreft hier zaken waar we de afgelopen twee jaar hard aan hebben gewerkt, maar waarvan is gebleken dat we hier te weinig invloed op hebben. Het perspectief op structurele oplossingen is in die tijd niet veel verbeterd, dat frustreert. Je maakt vervolgens een afweging voor jezelf. Wat hebben we bereikt? Wat zijn de uitdagingen nog en vooral wat is de haalbaarheid van de uitdagingen en mijn invloed daarop? Mijn invloed is te gering gebleken om deze structurele problemen het hoofd te bieden. In mijn beleving moet RKC WAALWIJK op zoek gaan naar een directeur met een kapitaalkrachtig netwerk om de resterende uitdagingen het hoofd te bieden. Gelukkig hebben wij nu een goede Raad van Commissarissen met vier sterke personen, waarbij uitbreiding naar vijf personen snel gerealiseerd zal worden, die de nieuwe directeur kan ondersteunen.”

Uiteraard betreurt RKC WAALWIJK het vertrek van Goetzee, maar er is ook begrip en dankbaarheid. “Justin heeft de club, samen met Mohammed Allach en de heren Mandemakers en Berkhof, door moeilijke tijden heengeleid. We wisten dat we met Mohammed en Justin twee zeer talentvolle en ambitieuze jongens in huis hadden. Dat blijkt ook uit de aanstelling van Mohammed bij de KNVB eerder deze week. Kwaliteit waar altijd al veel belangstelling voor was en die we nooit héél lang hadden kunnen houden. Al is dit wel heel erg snel en qua timing niet ideaal. Maar, ook hier hebben we weer aan onze kernwaarde ‘talentontwikkeling’ invulling gegeven”, aldus de Raad van Commissarissen van RKC WAALWIJK. “We zullen snel een opvolger in huis halen die de volgende stap mee gaat zetten.”

“Ik wil alle supporters, sponsors, vrijwilligers en medewerkers van RKC WAALWIJK ontzettend danken voor acht mooie jaren bij de club”, zegt Goetzee. “In deze periode heb ik mij altijd met veel plezier en energie ingezet voor RKC WAALWIJK. Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan wat in mijn vermogen ligt om de club er bovenop te helpen. Ik zal RKC WAALWIJK altijd met bijzondere interesse blijven volgen.”

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice