TerugDrie keer winst voor internationals RKC WAALWIJK - 01-06-2012

Vrijdagavond hebben drie internationals van RKC WAALWIJK in de wedstrijden waarin zij in actie kwamen de volle winst gepakt. Met Jong Oranje won keeper Jeroen Zoet met 0-5 bij Jong Luxemburg, terwijl Rick ten Voorde met de Nederlandse Beloften in en tegen Frankrijk met 2-3 te sterk was. A-international Krisztián Németh won met Hongarije in en van Tsjechië: 1-2.

Zoet
Keeper Jeroen Zoet – hij speelde de volledige 90 minuten – had een rustige avond in Luxemburg. De goalie van Jong Oranje zag tot zijn grote vreugde dat het na slechts 158 tellen al 0-2 stond in het voordeel van zijn ploeg. Uiteindelijk wonnen de Nederlandse talenten met 0-5 van hun leeftijdsgenoten uit Luxemburg. Met drie doelpunten was de kersverse FC Groningen-aanwinst Género Zeefuik de Man of the Match. De overige goals werden gemaakt door Feyenoorder Jordy Clasie en FC Twente-middenvelder Leroy Fer. Jong Oranje gaat aan kop in de poule en heeft met het oog op kwalificatie voor het EK dus uitstekende papieren in handen. Dinsdag speelt Jong Oranje weer een duel; dan is in Maastricht Jong Bulgarije de tegenstander.

Ten Voorde
In de strijd om de derde plek van het internationale jeugdtoernooi in Toulon vertolkte spits Rick ten Voorde een belangrijke rol. De aanvaller van RKC WAALWIJK, die in de poulefase van het toernooi al goed was voor twee goals, was zelfs beslissend voor het Nederlands Beloftenelftal. Als invaller kwam de spits binnen de lijnen. Net op het moment dat er een penaltyserie leek aan te breken om voor een beslissing te zorgen, sloeg Ten Voorde toe. Hij scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd namens de oranjehemden de 2-3 tegen de beloftenploeg van Frankrijk. Daardoor eindigden de Nederlandse Beloften als derde en werd Frankrijk vierde.

Németh
Een andere spits, Krisztián Németh, moest eveneens genoegen nemen met een invalbeurt. Hij kwam pas in de negentigste minuut van het duel tussen Tsjechië en Hongarije binnen de lijnen. De aanvaller van RKC WAALWIJK droeg op die manier wel zijn steentje bij aan de 1-2 overwinning die de Hongaren in Praag boekten. Maandag krijgt Németh wellicht weer een kans zich te tonen in het Hongarije-shirt. Die dag speelt Hongarije namelijk een thuiswedstrijd tegen Ierland.

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice