TerugFC Utrecht maakt einde aan thuiszegereeks RKC WAALWIJK - 21-04-2012

Na vijf achtereenvolgende thuisoverwinningen heeft RKC WAALWIJK in het Mandemakers Stadion zaterdagavond een bittere pil moeten slikken. FC Utrecht was met 0-2 te sterk voor de geelblauwen. De Domstedelingen maakten in de tweede helft het verschil. Alje Schut opende met een kopbal de score (0-1), die werd verdubbeld door Alexander Gerndt: 0-2.

Kansen
RKC WAALWIJK, sinds een week officieel verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie, kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen. De Waalwijkers speelden weliswaar niet hun beste partij van de jaargang, maar sneden zo nu en dan goed door de Utrechtse laatste linie. De grote boeman voor de geelblauwen was voor de rust keeper Rob van Dijk. De goalie van FC Utrecht, die jarenlang in Waalwijk speelde, had enkele goede reddingen in petto en hield daarmee zijn team op de been.

Németh en Sno
Spits Krisztián Németh en middenvelder Evander Sno, die beiden terugkeerden in de ploeg na een korte periode van afwezigheid wegens blessures, waren in de eerste helft het dichtst bij de openingstreffer. Een knappe kopbal van de Hongaarse aanvaller werd uit de hoek getikt door Van Dijk, die ook op een inzet van Sno een goed antwoord had.

Overhand
Na de pauze nam FC Utrecht langzaam maar zeker wat meer de overhand. Alexander Gerndt was met een bekeken schot in de verre hoek dicht bij de 0-1, maar een knappe save van Jeroen Zoet voorkwam die treffer. Even later moest de goalie de bal toch uit de touwen vissen. Na een vrije trap van Yoshiaki Takagi kopte captain Alje Schut met nog een kwartier te spelen de 0-1 binnnen. Enkele minuten later besliste Gerndt de wedstrijd: 0-2.

Play-offs
RKC WAALWIJK ligt, ondanks de nederlaag tegen FC Utrecht, nog altijd op koers voor wat betreft het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. Tijdens de laatste drie duels van het seizoen (N.E.C.-uit, Roda JC-thuis en NAC Breda-uit) zal duidelijk worden of de jaargang voor de Waalwijkers nog een positieve verlenging krijgt.

RKC WAALWIJK – FC Utrecht 0-2 (0-0)
77. Alje Schut 0-1
85. Alexander Gerndt 0-2

Gele kaarten: Sander Duits, Krisztián Németh (beiden RKC WAALWIJK) en Rodney Sneijder (FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.091.

Scheidsrechter: Higler.

Opstelling RKC WAALWIJK:
Jeroen Zoet, Cuco Martina, Henrico Drost, Guy Ramos, Ard van Peppen, Sander Duits (70. Geoffrey Castillion), Evander Sno (75. Jeff Stans), Aaron Meijers, Robert Braber, Krisztián Németh (70. Rick ten Voorde), Mitchell Schet.

Opstelling FC Utrecht:
Rob van Dijk, Mark van der Maarel, Alje Schut, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Nana Asare (82. Johan Martensson), Rodney Sneijder, Yoshiaki Takagi, Alexander Gerndt (87. Tommy Oar), Cedric van der Gun.

Foto’s: Pics United

 

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice