TerugRKC WAALWIJK klaar voor vierde treffen met FC Twente - 12-05-2012

De selectie van RKC WAALWIJK reist morgen (zondag) voor de tweede keer dit seizoen af naar Enschede. In de Grolsch Veste spelen de geelblauwen tegen FC Twente om een plaats in de finale van de play-offs om deelname aan de Europa League. De wedstrijd begint om 16.30 uur.

Return
FC Twente-RKC WAALWIJK is de return van het duel dat afgelopen donderdag in het Mandemakers Stadion werd gespeeld. Daar hield RKC WAALWIJK de Tukkers op 1-1. Douglas lukte binnen een kwartier de 0-1, waarna Rick ten Voorde de Waalwijkers vanaf de strafschopstip naar 1-1 schoot.

Competitie
In de competitie speelden RKC WAALWIJK en FC Twente dit seizoen uiteraard ook al twee keer tegen elkaar. In beide gevallen waren de Brabanders toen niet opgewassen tegen de Tukkers. De doelcijfers van die twee duels: 0 voor RKC WAALWIJK, 9 voor FC Twente.

Moed
Wat dat betreft geeft de 1-1 in het Mandemakers Stadion van afgelopen donderdag de geelblauwen dus moed. Er is ten opzichte van de eerdere twee confrontaties immers flink wat progressie geboekt. Uiteraard is nu de vraag of de Waalwijkers ook in de Grolsch Veste kunnen stunten tegen FC Twente.

Blessures
RKC WAALWIJK moet het zondagmiddag in Enschede stellen zonder Mark Janssen en Guy Ramos. Beide spelers komen dit seizoen niet meer in actie voor de Brabanders. Trainer Steve McClaren van FC Twente heeft op zijn beurt ook zo zijn zorgen, want bij hem in de ziekenboeg zitten onder anderen keeper Nikolay Mihaylov (ziek), Ola John (enkel), Rasmus Bengtsson (hamstring) en zijn Wout Brama (knie) en Emir Bajrami (ziek) twijfelgevallen.

Veel fans in uitvak
Honderden RKC WAALWIJK-supporters maken zondagmiddag de reis naar Enschede. Voor het uitvak gingen zo’n 500 kaarten over de Waalwijkse toonbank. Die kaarten werden door FC Twente gratis ter beschikking gesteld. Eerder dit seizoen deed ook FC Groningen een dergelijke geste. Met een goed gevuld uitvak werd destijds in Euroborg met 0-3 gewonnen.

Live verslag via Twitter
Zoals altijd doet RKC WAALWIJK ook nu live verslag van de wedstrijd via Twitter. Volg www.twitter.com/RKC_wedstrijden om op de hoogte te blijven van de opstellingen, bijzonderheden, het wedstrijdverloop en voor een exclusief kijkje achter de schermen. Meepraten over de wedstrijd? Gebruik dan #twerkc.

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice