TerugRob Maas en Erwin van Breugel trainersduo Jong RKC WAALWIJK - 11-05-2012

Rob Maas wordt met ingang van het nieuwe seizoen de trainer/coach van Jong RKC WAALWIJK. In deze hoedanigheid wordt hij hoofdverantwoordelijk voor dit beloftenelftal. Zijn rol als assistent-trainer van het eerste elftal blijft onveranderd. Erwin van Breugel gaat Maas assisteren.

“Wij kiezen voor een professionele invulling van ons beloftenelftal”, zegt hoofdscout Janus van Gelder van RKC WAALWIJK. “Met Rob Maas als eindverantwoordelijke en Erwin van Breugel als beloftencoach vullen wij dit prima in. Rob buigt over een schat aan ervaring als profspeler en loopt al wat jaren mee als assistent-trainer van het eerste elftal. Erwin daarentegen is een jonge enthousiaste trainer met de nodige trainerspapieren en trainerservaring binnen onze jeugdopleiding.”

Rob Maas begint zodoende aan zijn eerste klus als hoofdcoach. “Als assistent-trainer denk en praat je mee in processen, maar beslis je niet”, zegt Maas “Als trainer/coach van de beloftenploeg draag je die verantwoordelijkheid wel. Deze rol past prima in mijn ontwikkeling als trainer en sluit goed aan bij mij rol als assistent-trainer van het eerste.”

De 30-jarige Van Breugel trainde diverse elftallen van de jeugdopleiding van RKC WAALWIJK en later de Regionale Jeugdopleiding Willem II/RKC. “Dit seizoen train ik de B1, een gretige groep jonge talenten”, zegt Van Breugel. “Daarnaast verzorg ik de videoanalyse bij het eerste elftal van RKC WAALWIJK en geef ik les op het ROC. Komend seizoen doe ik een stapje terug bij de jeugdopleiding en het ROC om mij volledig te kunnen richten op mij werkzaamheden voor Jong RKC WAALWIJK en het eerste elftal.”

Binnen afzienbare tijd verwacht de clubleiding ook de namen van de overige stafleden kenbaar te kunnen maken. “Er vinden gesprekken plaats met onder andere een potentiële teammanager, een verzorger en een materiaalverzorger. Wij willen de begeleiding rondom dit elftal optimaal verzorgd hebben”, aldus Van Gelder.

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice