TerugSC Heerenveen wint op een diefje in Waalwijk - 12-02-2012

RKC WAALWIJK heeft aan het kortste eind getrokken in een duel met SC Heerenveen. De Brabanders, die lange tijd met tien man speelden, hadden veelvuldig balbezit en kregen ook diverse goede kansen, maar bleven met lege handen achter. Een treffer van Rajiv van la Parra besliste het duel in Waalwijk: 0-1.

RKC WAALWIJK pakte tegen de Friezen dan weliswaar geen punten, het team van trainer/coach Ruud Brood werd wél overladen met complimenten. Alle kenners waren het er over eens; de Waalwijkers hadden minimaal één punt verdiend.

Gezien de kansen die de Brabanders kregen, had dat ook zeker gekund. Zo werd een inzet van de opnieuw hard werkende spits Krisztián Németh door een Friese verdediger van de lijn gehaald en trof Guy Ramos met een kopbal de lat.

Dat de Waalwijkers de ploeg van trainer Ron Jans zo ver wisten terug te dringen, was extra knap gezien het feit dat RKC WAALWIJK liefst 61 minuten met een man minder op het veld stond. Een overtreding van Evander Sno werd met een rode kaart bestraft. Hoewel dat er voor zorgde dat het tien tegen elf was, was daarvan binnen de lijnen amper iets te merken.

De volgende klus staat voor RKC WAALWIJK alweer voor de deur; zaterdag spelen de Waalwijkers in De Kuip tegen Feyenoord. Die wedstrijd begint om 18.45 uur.

RKC WAALWIJK – SC Heerenveen 0-1 (0-1)
40. Rajiv van la Parra 0-1

Gele kaarten: Krisztián Németh (RKC WAALWIJK), Arnold Kruiswijk, Rajiv van la Parra, Geert Arend Roorda (allen SC Heerenveen).

Rode kaart: 29. Evander Sno (RKC WAALWIJK).

Toeschouwers: 6.020.

Scheidsrechter: Higler.

Opstelling RKC WAALWIJK:
Jeroen Zoet, Sigourney Bandjar, Henrico Drost (66. Geoffrey Castillion), Guy Ramos, Ard van Peppen (aanv.), Robert Braber, Evander Sno, Aaron Meijers, Mitchell Schet (84. Roald van Hout), Krisztián Németh, Rick ten Voorde (46. Cuco Martina).

Opstelling SC Heerenveen:
Brian Vandenbussche, Daryl Janmaat (47. Doke Schmidt), Jeffrey Gouweleeuw, Arnold Kruiswijk, Michel Breuer, Sven Kums, Filip Djuricic (60. Geert Arend Roorda), Viktor Elm (aanv.), Luciano Narsingh, Bas Dost, Rajiv van la Parra (88. Gerald Sibon).

Foto’s: Pics United

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice