TerugTen Voorde met Nederlandse Beloften verder in Frankrijk - 27-05-2012

Aanvaller Rick ten Voorde heeft met het Nederlands Beloftenteam de poulefase van het gerenommeerde internationale jeugdtoernooi van Toulon bereikt. De spits, die dit seizoen uitkwam voor RKC WAALWIJK, scoorde in twee van de drie wedstrijden in de groepsfase.

Twee keer trefzeker
In het eerste duel, waarin de jeugdploeg van Egypte de tegenstander was, kwam Ten Voorde als invaller in het veld. De aanvaller bepaalde vervolgens de eindstand op 3-0 in het voordeel van de Nederlanders. Bondscoach Adrie Koster, ex-RKC WAALWIJK, besloot Ten Voorde in de tweede wedstrijd van het toernooi een basisplaats te geven. De aanvaller van RKC WAALWIJK bekroonde het vertrouwen van zijn coach in de vorm van een treffer, maar kon niet voorkomen dat de Nederlanders met 2-3 van Japan verloren.

Halve finale bereikt
Zondagavond plaatsten de Nederlandse beloften zich voor de halve finale voor het toernooi dat in Frankrijk wordt gespeeld. Een 1-0 zege op Turkije was voldoende voor het bereiken van de halve eindstrijd. Die wordt woensdag gespeeld. Maandag wordt bekend tegen welke ploeg de oranjehemden het in de halve finale moeten opnemen.

Toptoernooi
Het internationale toernooi van Toulon staat sinds jaar en dag bekend als dé plek voor jong talent. Wie een blik werpt op de toernooitopscorers uit het verleden, begrijpt direct waarom. Enkele namen die in dat rijtje staan: Alan Shearer, Thierry Henry, Rui Costa, Nuno Gomes en Djibril Cissé.

Ten Voorde gedeeld tweede
Op dit moment staat Rick ten Voorde gedeeld tweede op de topscorerslijst. De enige speler die tot nu toe vaker het net wist te vinden tijdens editie 2012 van het internationale toernooi van Toulon, is de Mexicaan Marco Fabian.

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice