TerugVierde oefenduel voor de deur: Achilles’29-uit - 21-07-2012

De selectie van RKC WAALWIJK sluit het trainingskamp dat deze week is belegd in Papendal af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Achilles’29. De Brabanders gaan op bezoek op Sportpark De Heikant om het vandaag (zaterdag) vanaf 14.30 uur op te nemen tegen de Groesbeekse club.

In Achilles’29 treft RKC WAALWIJK een taaie tegenstander, die de laatste jaren garant stond voor flink wat stunts in de KNVB Beker. Twee seizoenen geleden lieten de Gelderlanders hun kracht al zien in het bekerduel met de Waalwijkers, die dat pas na strafschoppen in hun voordeel wisten te beslissen.

Achilles’29 is de beste amateurvoetbalploeg van Nederland. De club uit Groesbeek werd afgelopen seizoen kampioen van de Topklasse Zondag en legde in de strijd om de landstitel zaterdagkampioen Spakenburg relatief eenvoudig over de knie. De zwartwitten deden dat toen nog onder leiding van Eric Meijers, die na een jarenlang verblijf op De Heikant onlangs verkaste naar Helmond Sport. Zijn opvolger bij Achilles’29 is Jan van Deinsen, die enkele maanden geleden als trainer van JVC Cuijk nog tegen RKC WAALWIJK speelde.

Voor de Brabanders zal er tijdens het vierde oefenduel van de jaargang opnieuw een tandje bij moeten. De tegenstand die verwacht kan worden is immers van een hoger niveau dan de weerstand die v.v. Helvoirt (0-6) en streekteam Groot Woudrichem (0-12) boden en waarschijnlijk ook beter dan wat Fortuna Düsseldorf II in haar mars had. Die ploeg werd door RKC WAALWIJK afgelopen dinsdag met 4-1 geklopt.

De wedstrijd Achilles’29-RKC WAALWIJK staat onder leiding van scheidsrechter Dubbeld en begint in Groesbeek om 14.30 uur. Wie het duel niet kan bijwonen, maar wel graag op de hoogte blijft van de gebeurtenissen in Groesbeek kan voor een wedstrijdverslag terecht op Twitter. Via www.twitter.com/RKC_wedstrijden doet RKC WAALWIJK live verslag van het duel dat ook meteen de afsluiting van het zomertrainingskamp betekent.

Terug
MEER NIEUWS RKC WAALWIJK
BANNERS
 
Cafe-de-victorie
t-Vosje
Jakko-Sport1
Verkeersschool-Jean-Paul
Vos-bouw-en-klusservice