TerugHISTORIE

Algemeen
Wat in 1940 begon als een fusie tussen de amateurclubs HEC, WVB en Hercules, is anno 2010 uitgegroeid tot een voetbalbegrip in Nederland: RKC WAALWIJK.

De Rooms Katholieke Combinatie werd op 26 augustus 1940 opgericht. De fusieclub heeft sindsdien altijd dezelfde thuisbasis gehad: de Olympiaweg in Waalwijk. Tegenwoordig staat daar een modern voetbalstadion, dat voor zowel spelers, supporters als medewerkers van alle gemakken is voorzien.

Voordat RKC WAALWIJK toetrad tot het betaalde voetbal en er behoefte was aan een stadion zoals het huidige, was het eerste elftal van de club actief in het amateurvoetbal. Tot twee keer toe werd door de Waalwijkse voetbalploeg de landstitel bij de amateurs behaald. Streekderby’s tegen ploegen als DESK, TOP en RBC waren steevast goed voor duizenden supporters.
Het tot twee keer toe binnenhalen van de landstitel voor amateurs wakkerde een nieuwe behoefte aan onder de RKC-leden: een rol in het betaalde voetbal, zodat er naar nieuwe doelen gestreefd kon worden.

Dankzij een spetterende 1-4 zege in een uitduel met Panningen behaalde RKC WAALWIJK in het seizoen 1983/1984 een periodetitel in de hoofdklasse en gaf de KNVB groen licht: de geelblauwen mochten toetreden tot het betaalde voetbal.

In de Eerste Divisie gooide de ploeg van RKC WAALWIJK direct hoge ogen. Hoewel het debuutseizoen en de jaargangen die volgden prima verliepen, ging het pas écht geweldig in jaargang 1987/1988. Mede dankzij de inbreng van clubiconen zoals Ad van de Wiel, Cees Schapendonk en Marcel Brands promoveerden de Waalwijkers naar de Eredivisie. Negentien jaar lang bleef de Rooms Katholieke Combinatie vervolgens actief op het hoogste niveau van Nederland. Tegenwoordig is het eerste elftal van RKC WAALWIJK actief in de Eredivisie.

Terug
VAN JAAR TOT JAAR
BANNERS
Cad-Design-Banner-01
banner_jorisvantilburg
TC-Snacks04
 Lampenier02
Cafe-de-victorie