TerugPUBLIEKSZAKEN

Veiligheidsinformatie RKC WAALWIJK

Mag ik een fototoestel of een videocamera meenemen in het Mandemakers Stadion?
Een fototoestel mag meegenomen worden in het Mandemakers Stadion zolang het geen professionele apparatuur betreft. Bovendien mogen de in ons stadion gemaakte foto’s niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Een videocamera mag niet worden meegenomen in het Mandemakers Stadion.

Mag ik een paraplu of een helm meenemen in het Mandemakers Stadion?
Een paraplu is niet toegestaan. Deze kan voorafgaand aan de wedstrijd bij de stewards van RKC WAALWIJK worden ingeleverd tegen een bon. Met deze bon kunt u de paraplu na de wedstrijd weer ophalen. Een helm kan tegen betaling bij de (fietsen)stalling in bewaring worden gegeven.

Mag ik een vlaggenstok meenemen in het Mandemakers Stadion?
Vlaggenstokken mogen – mits het pvc pijpjes zijn van maximaal 1,5 meter – worden meegenomen in het Mandemakers Stadion.

Zijn er voorwerpen die ik om veiligheidsredenen niet mag meenemen in het Mandemakers Stadion?
Blikjes drank *
Alcoholische dranken
Vuurwerk
Wapens
Verdovende middelen
Spuitbussen (bijvoorbeeld deodorant)
* Pakjes zijn wel toegestaan.

Wat gebeurt er als ik een van bovenstaande voorwerpen meeneem in het Mandemakers Stadion?
De stewards nemen het betreffende voorwerp uit veiligheidsoverwegingen in beslag. Deze voorwerpen worden niet geretourneerd. Indien het een strafbaar voorwerp is zal deze worden overgedragen aan de politie.

Wat moet ik doen als ik niet zeker weet of een voorwerp wel of niet meegenomen mag worden in het Mandemakers Stadion?
In geval van twijfel kun je contact opnemen met RKC WAALWIJK via 0416 33 43 56 of een e-mail sturen met als onderwerp ‘Veiligheid’ naar info@rkcwaalwijk.nl.

Wat is een stadionverbod?
Bij een stadionverbod heb je gedurende een bepaalde periode geen toegang tot (oefen)wedstrijden in het betaalde voetbal in Nederland waaraan een Nederlandse club of vertegenwoordigend elftal van de KNVB deelneemt. Het is mogelijk dat in Europees verband een stadionverbod ook wordt overgenomen door de thuisspelende club. Informeer dus – indien je een stadionverbod hebt – eerst of dit het geval is voordat je afreist naar een wedstrijd in binnen- of buitenland.

Door wie wordt een stadionverbod opgelegd?
De aanleiding van een stadionverbod kan gelegen zijn in een melding door RKC WAALWIJK aan de KNVB dan wel een melding van de Officier van Justitie aan de KNVB. Ook kan RKC WAALWIJK een lokaal stadionverbod opleggen. Dit verbod is enkel van toepassing op de thuiswedstrijden van RKC WAALWIJK.

Ik heb van de KNVB bericht ontvangen dat mij een stadionverbod is opgelegd. Wat nu?
RKC WAALWIJK informeert je op zo een kort mogelijke termijn schriftelijk over de gevolgen die specifiek betrekking hebben op RKC WAALWIJK en je RKC WAALWIJK (Seizoen) Club Card. Daarnaast heeft de KNVB verplicht gesteld dat je een pasfoto dient in te leveren. Dit dien je binnen de gestelde termijn persoonlijk te doen bij het secretariaat van RKC WAALWIJK. Bij het inleveren van je pasfoto dien je jezelf te legitimeren met een geldig en wettig legitimatiebewijs. Tevens zal ter plaatse ook een digitale foto genomen worden. Overschrijding van de inlevertermijn resulteert in een verdubbeling van het opgelegde stadionverbod!

Ik ben RKC WAALWIJK Seizoen Club Card-houder en heb een stadionverbod ontvangen, kan ik mijn RKC WAALWIJK Seizoen Club Card aan een andere persoon uitlenen?
Nee, jouw RKC WAALWIJK Seizoen Club Card wordt gedurende het stadionverbod geblokkeerd, deze geeft dus geen toegang tot het Mandemakers Stadion. Het is dus ook niet mogelijk om jouw RKC WAALWIJK Seizoen Club Card aan een andere persoon uit te lenen. Er wordt geen vergoeding gegeven voor de wedstrijden die je niet kunt bezoeken.

Ik ben RKC WAALWIJK Seizoen Club Card-houder en heb een stadionverbod ontvangen, kan ik mijn RKC WAALWIJK Seizoen Club Card gebruiken om toegangskaarten aan te schaffen?
Nee, jouw RKC WAALWIJK Seizoen Club Card is geblokkeerd voor het aanschaffen van toegangskaarten via TicketBox, RKC WAALWIJK Ticketservice en Supportersvereniging RKC WAALWIJK. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat alle reeds door jou gekochte (additionele) toegangskaarten voor wedstrijden van RKC WAALWIJK niet geldig zijn gedurende je stadionverbod, deze toegangskaarten zijn geblokkeerd.

Ik ben RKC WAALWIJK Seizoen Club Card-houder en heb een stadionverbod ontvangen, heb ik voor het seizoen 2011-2012 recht op mijn plaats?
Indien je voor 1 augustus een stadionverbod hebt ontvangen dat afloopt na 31 december wordt in de voorbereiding van het nieuwe seizoen jouw Seizoen Club Card geannuleerd. Deze plaats wordt door RKC WAALWIJK opnieuw verkocht. Helaas kun je dus geen aanspraak maken op deze plaats voor jezelf of voor anderen. Indien het stadionverbod afloopt tussen 1 augustus en 31 december, ben je in de mogelijkheid jouw RKC WAALWIJK Seizoen Club Card voor jezelf te reserveren.

Ik ben RKC WAALWIJK Seizoen Club Card-houder, heb een stadionverbod ontvangen en heb meerdere Seizoen Club Card(s) op mijn naam staan. Wat nu?
Indien je meerdere Seizoen Club Cards op jouw naam hebt staan, geldt dat alle kaarten zijn geblokkeerd voor het aanschaffen van toegangskaarten en tevens geen van allen toegang verlenen tot het Mandemakers Stadion.

KNVB-reglementen
De KNVB onderscheidt een drietal reglementen omtrent stadionverboden: ‘Gedragscode Stadionverboden’, ‘Toelichting op stadionverbod en geldboete’ en ‘Richtlijnen termijn stadionverboden seizoen 2012/2013’.

Informatie mindervaliden en invaliden
Ook mindervalide en invalide supporters zijn van harte welkom in het Mandemakers Stadion.

Het Mandemakers Stadion heeft hiervoor een speciale tribune ingericht, welke makkelijk bereikbaar is en bescherming biedt tegen weersinvloeden en/of gevaren vanuit het speelveld, zoals afdraaiende voetballen.

Deze tribune heeft een capaciteit van 25 plaatsen. De plaatsen worden uitgegeven op basis van een gratis SeizoenClubCard of losse wedstrijdkaarten. Voor de tegenpartij worden iedere wedstrijd twee plaatsen gereserveerd. Begeleiders kunnen tegen betaling een kaartje kopen voor dezelfde tribune.

Men kan met een invalidenkaart parkeren op P2 aan de Olympiaweg. Dicht bij de ingang van de tribune zijn hier een aantal parkeerplaatsen gereserveerd.

Meer informatie kunt u verkrijgen via info@rkcwaalwijk.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen met de Supporterscoördinator van RKC WAALWIJK via bernd@rkcwaalwijk.nl.

Terug
BANNERS
 
Het-Ganzenest04
Autorijschool-Eva
Kets-Tattoo
Schoonheidssalon-Tiny-Verharen-02
KROOT-Installatie-&-Montage
Teamwereld
Noordlander
Triage-ART-04
Shuang-Long02
Pals-Los-1