RKC Waalwijk voegt met komst Steef Nieuwendaal ervaring toe aan de selectie

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

De 29-jarige middenvelder Steef Nieuwendaal heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een contract bij ons RKC Waalwijk welke hem voor twee seizoenen aan onze club bindt. De routinier komt over van Sparta Rotterdam waar hij sinds 2011 speelde en regelmatig aanvoerder van het elftal was.  

Algemeen directeur Remco Oversier is blij met de komst van Steef Nieuwendaal: “De komst van Steef bevredigt onze zoektocht naar ervaring die wij zochten voor het eerste elftal. Steef is met zijn ervaring en leiderschapskwaliteiten een voorbeeld en kartrekker voor de jongere jongens binnen de groep.
Steef zal zich naast zijn voetbalcarrière in Waalwijk ook gaan richten op de opstart van zijn maatschappelijke carrière, namelijk als accountmanager bij DMG. Met deze combinatie bewijzen we als club niet alleen een unieke springplank te zijn voor jonge talenten, maar ook een platform waar ervaren spelers zich op maatschappelijk gebied kunnen ontwikkelen. Wij zijn er apetrots op dat spelers zoals Steef op deze wijze bewust kiezen voor onze unieke club.”

Nieuwendaal, geboren op 29 januari 1986 te Weert, keert door zijn komst naar RKC Waalwijk terug naar Brabantse land. Eerder kwam de middenvelder namelijk uit voor Willem II en FC Den Bosch. Bij de eerst genoemde club doorliep hij de jeugdopleiding, waarna hij werd verhuurd aan MVV Maastricht. Na zijn verhuurperiode in Limburg en wederom Willem II maakte hij de transfer naar FC Den Bosch. Nieuwendaal maakte in de zomer van 2011 bekend te gaan voetballen bij Sparta Rotterdam, de club waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract heeft gestaan. Nieuwendaal speelde reeds 251 wedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde hierin 13 doelpunten.

Afbeeldingen

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.