RKC vecht voor laatste kans in Leeuwarden


Het einde van het seizoen nadert en RKC is er alles aan gelegen om in de drie resterende wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken. De mannen van Peter van den Berg kwamen afgelopen maandag in de slotfase nog naast Almere City maar met een huidige elfde plek is het allerminst zeker dat RKC deel mag gaan nemen aan de play-offs. Morgen wacht wederom een lastige wedstijd in Leeuwarden. De Geelblauwen gaan op bezoek bij de koploper van de vierde periode, SC Cambuur.

Afgelopen maandag, thuis tegen Almere City, waren de eerste hachelijke momenten voor de neus van Tamati Williams. Ahannach schoot naast en na een scrimmage in de zestien kon Ten Voorde net niet afdrukken. De eerste Waalwijkse kans was voor Lazic. Na een uitstekende één-twee met Langedijk kwam de rechtsbuiten vrij voor Kramer, maar hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het was RKC dat, na een moeizame openingsfase, wat vaker op de helft van de tegenstander te vinden was en gevaarlijk werd via Voskamp, Greene en Langedijk, maar alle drie kregen ze de bal niet in het doel.

De tweede helft begon meteen met twee gevaarlijke schoten van afstand, maar zowel Rienstra als Ten Voorde schoten naast. Na 58 minuten zag Soufyan Ahannach RKC-goalie Williams te ver voor zijn goal staan en besloot daarom maar eens uit te halen vanaf de middenlijn. Een verraderlijk en spectaculair schot dat uiteen spatte op de deklat, waarmee RKC zwijnde. Niet veel later was het wel raak. MacDonald dribbelde de zestien van RKC binnen en gaf de bal voor op Ten Voorde, die van dichtbij Williams kon verschalken. Zes minuten voor tijd kreeg RKC loon na werken met de gelijkmaker, al was deze zeer curieus. Almere City-keeper Kramer keek met de bal aan de voet naar invaller Van Sonsbeek, die op de grond lag. Langedijk was wel bij de les en snoepte de bal van de goalie af, om vervolgens in een leeg doel binnen te tikken. Beiden ploegen kregen nog kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.

SC Cambuur is een ploeg die zich heeft herpakt na een zeer teleurstellende start van het seizoen. Het duo Sypke Hulshoff/Arne Slot verving in oktober Rob Maas en sindsdien gaat het een stuk beter met de Friezen. Zo leverde de laatste zes wedstrijden maar liefst zestien punten op en werd door middel van knappe overwinningen op Ajax en FC Utrecht de halve finale van de KNVB-beker bereikt. Deze ging na penalty’s verloren tegen AZ. Afgelopen maandag werd er bij de beloften van FC Utrecht een 0-2 zege geboekt. De openingstreffer kwam op naam van Sander van de Streek. Hij tekende daarmee voor zijn twintigste goal en is dan ook de meest scorende middenvelder in de Jupiler League.  

Eerder dit seizoen kwam ons RKC tot twee maal toe op voorsprong tegen SC Cambuur, maar dankzij goals van Barto en , jawel, Van de Streek deelden beide ploegen de punten. De Waalwijkse treffers in het 2-2 gelijkspel kwamen van Langedijk en Voskamp.  De laatste confrontatie in het Cambuurstadion, in het seizoen 2013/2014, eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg van morgenavond.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Willem II


-

RKC Waalwijk

19 December 2017, 20:45
Koning Willem II Stadion, Tilburg

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018