Feitjes en weetjes over SC Cambuur – RKC Waalwijk


Het is vanavond pas de tiende keer dat ons RKC afreist naar Leeuwarden om het op te nemen tegen SC Cambuur. Dit duel werd vooral gespeeld in de Eredivisie maar ook voor de KNVB Beker moest RKC éénmaal afreizen naar het Hoge Noorden. In het seizoen 2010/2011 troffen beide ploegen elkaar in de vierde ronde en boekte RKC misschien wel de mooiste overwinning in Het Cambuurstadion. Benson, De Groot, Boerrigter en Van Hout kwamen allen tot scoren en loodste RKC met een 1-4 overwinning naar de kwartfinale.

Toch zijn de statistieken ons niet gunstig gezind, want in de acht voorgaande ontmoetingen in de Eredivisie en Jupiler League stapten de Waalwijkers maar één keer als winnaar van het veld. De thuisploeg won drie keer en de andere vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Het doelsaldo is ook in Fries voordeel: elf om negen.

In het seizoen 2010/2011 liet RKC zien dat het een ploeg is die niet opgeeft. De Geelblauwen kwamen in speelronde negen van dat seizoen al na vier minuten achter tegen SC Cambuur door een doelpunt van Türk en leek tegen een nederlaag aan te lopen. Totdat Derk Boerrigter de bal een paar minuten voor tijd achter doelman Meul kon plaatsen en RKC daarmee een punt bezorgde.

De enige overwinning in competitieverband vond plaats op zaterdag 26 september 1992. RKC, met spelers als Marcel Brands en Rob Maas in de gelederen, versloeg SC Cambuur met 0-2. Brands en Van Aerde waren trefzeker.

De laatste ontmoeting in het Cambuurstadion was er een waarbij RKC een beter lot had verdiend. De mannen van trainer Erwin Koeman kwamen twee maal terug van een achterstand maar zag in de slotfase SC Cambuur toch met de overwinning aan de haal gaan na de 3-2 van Elvis Manu.

Eerder dit seizoen was het SC Cambuur dat een gelijkspel uit het vuur sleepte nadat het twee keer terug was gekomen van een achterstand. Barto en Van de Streek maakten doelpunten van Langedijk en Voskamp ongedaan. 

Bij SC Cambuur is er één speler met een RKC-verleden. Jergé Hoefdraad speelde in het seizoen 2008/2009 vier wedstrijden in het Geelblauw van ons RKC.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Willem II


-

RKC Waalwijk

19 December 2017, 20:45
Koning Willem II Stadion, Tilburg

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018