RKC hoopt op wonder in Emmen


Morgen reist RKC af naar Emmen, om tegen de plaatselijke FC de return af te werken van de eerste ronde van de play-offs. Dat de Geelblauwen een wonder van de bovenste plank nodig hebben om als winnaar uit deze tweestrijd te komen is algemeen bekend. RKC beleefde afgelopen maandag namelijk een pijnlijke avond, in eigen huis werd er met 1-5 verloren waardoor het behalen van de halve finale van de play-offs een lastige klus zal worden. De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf, zal aanvangen om 18:30 in de JENS Vesting te Emmen. 

RKC had afgelopen maandag vanaf de eerste minuut weinig te vertellen in het eigen Mandemakers Stadion. De bezoekers uit Emmen hadden het meeste balbezit en verschenen regelmatig voor de goal van Williams. Zo kreeg FC Emmen in de eerste tien minuten maar liefst zeven corners en kopte Lima, uit één van deze corners, net over het doel. Niet veel later was het wel raak. Loen passeerde Williams met een schot vanaf twintig meter in de verre hoek. Na 22 minuten stond ook de tweede Drentse goal op het scorebord, nadat Kallon het meest alert reageerde na een schot van Türk. RKC zelf creëerde een paar kleine mogelijkheden via Voskamp en Langedijk, maar deze waren zonder succes.

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor RKC. Het goedgevulde Mandfield Road zag FC Emmen uitlopen naar 0-4 dankzij goals van Bannink en Olijve, die beiden van dichtbij doel troffen. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 0-5 nadat Huisman vrij voor Williams de bal over de keeper heen kon stiften. Het slotakkoord was voor RKC dat via Voskamp er nog 1-5 van maakte, maar dat mocht de pret in het uitvak niet drukken.

De stemming bij de tegenstander van morgenavond zit er dus goed in. FC Emmen liet op het kunstgras in Waalwijk zien dat het een elftal is dat elkaar makkelijk kan vinden in het veld en dat daarnaast ook nog beschikt over scorend vermogen. Dat laatste is opvallend, want het maken van doelpunten was vaak het manco van de ploeg van Dick Lukkien. FC Emmen sloot het seizoen af met vijftig gemaakte treffers, een aantal waarmee ze alleen Den Bosch, Telstar, Dordrecht en Achilles voor bleven. Ook het aantal gelijke spelen valt enorm op bij de Noorderlingen. Met dertien gelijke spelen, omgerekend één gelijkspel per drie wedstrijden, staat FC Emmen op een tweede plaats wat betreft het aantal puntendelingen. Alleen MVV speelde vaker gelijk (14).

Eerder dit seizoen verloren RKC met 1-0 in én tegen Emmen. Rogier Krohne mocht zichzelf de matchwinner noemen, nadat hij na 57 spelen voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekende. Bij de laatste Waalwijkse driepunter, op 14 december 2007, was Fred Benson de grote man. Hij maakte na zes minuten al de openingstreffer en verzorgde de winnende goal na 68 minuten. In de tussentijd had Emmen-speler Marcel Pannenkoek voor de gelijkmaker gezorgd.

Live verslag

RKC’ers die niet aanwezig kunnen zijn in de JENS Vesting, maar het duel wel willen volgen via Twitter, kunnen dat doen via @RKC_wedstrijden.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Willem II


-

RKC Waalwijk

19 December 2017, 20:45
Koning Willem II Stadion, Tilburg

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018