RKC Waalwijk treft koploper Jong Ajax


Na het eerste punt van het seizoen gepakt te hebben tegen de Graafschap reist RKC Waalwijk maandag af naar Amsterdam, om daar de degens te kruisen met koploper Jong Ajax. Trainer Peter van den Berg heeft er deze week, samen met zijn team, alles aan gedaan om te zorgen dat ze klaar zijn voor de strijd met de beloftenploeg van Ajax.

De wedstrijd tegen de Graafschap heeft een goed gevoel achtergelaten in Waalwijk. Voor het eerst dit seizoen speelde ons RKC in een 4-3-3 opstelling, nadat er in de slotweek van de transferwindow nog drie vleugelspelers werden aangetrokken. Door deze andere formatie kwam er meer dreiging vanaf de flanken en kwam RKC tot enkele goede mogelijkheden, welke helaas niet omgezet werden in doelpunten. Deze week heeft Peter van den Berg hard getraind met zijn mannen om hen klaar te stomen voor het komende duel op de Toekomst.  Met het goede gevoel van de wedstrijd tegen de Graafschap en een goede trainingsweek achter de rug stappen de geelblauwen maandag in de bus richting Amsterdam.

 

De klus die geklaard dient te worden tegen Jong Ajax is een pittige, want de tegenstander wist alle drie de wedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten en is daardoor koploper in de Jupiler League. Het beloftenelftal uit Amsterdam won achtereenvolgens van SC Cambuur, Fortuna Sittard en Jong PSV. De meest recente overwinning, op aartsrivaal Jong PSV, was tevens het grootst. Deze wedstrijd werd op De Herdgang gewonnen met 0-3.

De statistieken spreken vooralsnog niet in het voordeel van de Waalwijkers. In de voorgaande seizoenen werd er slechts 1 punt behaald op bezoek bij Jong Ajax. De Geelblauwen zullen dan ook alles moeten geven om met een goed resultaat van het veld te stappen. 

Blessures
RKC reist met een fitte selectie af naar Amsterdam, er zijn geen blessures.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

NEC

Jupiler League
2 Maart 2018, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018