Jaarcijfers RKC Waalwijk 2016-2017


Beste RKC’er,

Met gepaste trots presenteren wij ook dit jaar onze zwarte jaarcijfers. Over het afgelopen seizoen kunnen wij wederom een sluitende begroting met een forse winst overleggen, wat onderstreept dat de club weer volledig onder controle is en winstgevend in haar bedrijfsvoering!

Gezien de financiële situatie van de club is er ook dit seizoen gekozen om de hand op de knip te houden en de focus te houden op de wederopbouw van RKC Waalwijk, conform plan van aanpak. Er is beleidsmatig een vervolg gegeven aan het werken met een jonge, talentvolle ploeg, waarbij onervaren spelers de kans krijgen ervaring op te doen en vlieguren kunnen maken. Het aanvullen van de selectie met een aantal ervaren spelers heeft ervoor gezorgd dat de balans terug kwam in het elftal en hiermee ook prestaties verbeterden.

In de lijn van het plan van aanpak werd dit seizoen op financieel gebied intern bestempeld als ‘het jaar van de waarheid’. Financieel moest de laatste stap gezet worden naar een financieel gezonder RKC Waalwijk om zodoende het voortbestaan van de BVO RKC Waalwijk B.V. te bewerkstelligen. Grootste uitdaging was de verkoop van het stadion. Het feit dat RKC Waalwijk al eerder diverse langlopende dossiers heeft weten te slechten, en nu ook de verkoop van het stadion door de Gemeente Waalwijk aan projectontwikkelaar PPO is gerealiseerd, maakt dat RKC Waalwijk weer gezond is en in de veilige categorie II is geplaatst. Dit mag met recht een prestatie van formaat genoemd worden.

Het volledige jaarverslag downloadt u hier.

Met geelblauwe groet,

Frank van Mosselveld
Algemeen Directeur

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

NEC

Jupiler League
2 Maart 2018, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018