Door de bril van Erwin: Excelsior 2 - RKC Waalwijk 2


Excelsior. Irvingly van Eijma maakte zijn eerste 45 minuten na een periode blessure leed en dat ging naar behoren goed. Ons RKC Waalwijk 2 won de wedstrijd verdiend met 2-1.

 

Hieronder de wedstrijd door de bril van Erwin:

 

“Ik vond dat we een prima wedstrijd gespeeld hebben, waarin we terecht wonnen. In de eerste helft ging het met vlagen heel goed in de opbouw en konden we onder de druk uit spelen. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden en kansen. Zo kwamen Maurits de Baar en Jari Koenraat beide in een één-tegen- één situatie met de keeper. In het duel met Koenraat viel de keeper geblesseerd uit met een snee in zijn knie. Niet veel later maakten we de verdiende 1-0 via Philippe van Arnhem, hij schoot de bal buitende de zestienmeter half hoog in de hoek.

 

In de kleedkamer vertelde ik de jongens dat ze vooral zo door moesten gaan, maar dat het jammer was dat we niet met één doelpunt meer de kleedkamer opzochten. De tweede helft ging het de eerste twintig minuten wederom erg goed in de opbouw en de organisatie. We kregen verschillende kansen op de 2-0 en uiteindelijk maakte we, via één situatie waarin we drie keer de mogelijkheid kregen om een goal te maken, de 2-0, wederom via Van Arnhem.

 

Één minuut later gaven we heel eenvoudig een doelpunt weg aan Excelsior. Via een corner werd het uit het niets 2-1, terwijl er de gehele wedstrijd niets aan de hand was. In het vervolg van de wedstrijd gaven we ook geen echte kansen meer weg, maar we wisten dat er maar één bal verkeerd hoefde te vallen en we alsnog de gelijkmaker om ons oren zouden krijgen.

 

Ik ben erg blij met de winst en tevreden met de manier waarop de jongens de drie punten binnen hebben gesleept. Heel kort door de bocht, we hebben de nodige kansen gecreëerd en verdedigend weinig weggegeven. Als team hebben we wederom een goede wedstrijd gespeeld en ik denk dat dit de beste wedstrijd is tot nu toe over de gehele negentig minuten gezien.”

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


FC Eindhoven


-

RKC Waalwijk

Keuken Kampioen Divisie
14 December 2018, 20:00
Jan Louwers Stadion, Eindhoven

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

E-kortingscode Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.