RKC pakt direct eerste drie punten in het nieuwe jaar


2018 toeschouwers keken vanavond live in het Mandemakers Stadion naar het eerste thuisduel van de tweede seizoenshelft. In dit duel trad ons RKC Waalwijk aan tegen Jong AZ en stapte na 90 minuten voetballen als winnaar van het veld.  Met onze nieuwe trainer/coach Hans de Koning de gehele wedstrijd fanatiek coachend aan de zijlijn kwamen de Geelblauwen in de eerste helft op voorsprong. Deze voorsprong gaven zij niet meer weg, waardoor de Waalwijkers drie punten mogen bijschrijven.

 

De Geelblauwen kwamen sterk uit de startblokken. In de eerste tien minuten lieten ze meteen zien wat de intenties van vandaag waren; winnen. De Koning liet zijn mannen veel druk zetten op de spelers van Jong AZ met als gevolg dat doelman Etiënne Vaessen weinig hoefde uit te richtten in de gehele eerste helft . Na verschillende pogingen van Hans Mulder, Ozan Kökcü, Mohamed Mezghrani en Chovanie Amatkarijo was het in de 32ste minuut raak. Na een goede voorzet van debutant op de linksbuitenpositie Kökcü ontplooide zich een scrimmage voor het doel met Johan Voskamp. Dankzij goed doorzetten van de spits belandde de bal voor de voeten van Greene die de hem voorbij doelman Koen Bucker schoot (1-0). In het restant van de eerste helft werden er nog een aantal kansen gecreëerd, maar er veranderde niets aan de tussenstand; 1-0.

 

Na vijf minuten spelen in de tweede helft had de 2-0 al op het scorebord kunnen staan. De sterk spelende Hans Mulder schoot de bal net buiten de zestien op doel, maar zijn inzet werd knap gekeerd door doelman Bucker. Na diverse wissels schommelde het spel op en neer. Echter kwamen de ploegen niet vaak in kansrijke scoringspositie. Uiteindelijk hield scheidsrechter Gerrets het voor gezien en eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor ons RKC!

 

Hans de Koning sluit zijn debuut af met een driepunter. Komende week zal hij samen met zijn staf de Geelblauwen optimaal voorbereiden om ook in Emmen een goed resultaat te behalen.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


FC Eindhoven


-

RKC Waalwijk

Keuken Kampioen Divisie
14 December 2018, 20:00
Jan Louwers Stadion, Eindhoven

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

E-kortingscode Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.