Het eerste uitduel van 2018 brengt RKC Waalwijk naar Emmen


Morgenavond speelt ons RKC Waalwijk onder leiding van trainer Hans de Koning haar eerste uitwedstrijd van 2018. Na de overwinning van vorige week in eigen huis tegen Jong AZ, hebben de Geelblauwen zich de afgelopen week voorbereid op het treffen tegen FC Emmen. De tegenstander bekleedt momenteel de 9de plaats op de ranglijst.

 

De start van 2018

De eerste officiële wedstrijd van 2018 wisten de Waalwijkers met 1-0 te winnen. In eigen huis was RKC Waalwijk tegen Jong AZ de betere partij. Met de minimale eindstand van 1-0 op het scorebord waren de eerste drie punten van het nieuwe jaar een feit. Serginho Greene wist in de eerste helft, na een scrimmage voor het doel met Johan Voskamp, de 1-0 te scoren.

 

De tegenstander van morgenavond begon 2018 met lege handen. In Eindhoven gingen de Rood-Witten tegen de plaatselijk FC met 2-1 onderuit. FC Emmen keek na 24 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De Emmenaren maakten vier minuten voor tijd nog een aansluitingstreffer, maar daarbij bleef het ook.

 

Rentree Dylan Seys

Deze week is Dylan Seys weer aangesloten bij de groep en kan De Koning dus op hem rekenen voor het duel van morgen. De Belgische aanvaller speelde tot dusver 13 officiële wedstrijd voor ons RKC en was daarin goed voor drie treffers.

 

Eerdere ontmoetingen

RKC Waalwijk en FC Emmen troffen elkaar al 29 keer eerder. Daarvan wisten onze Geelblauwen vijftien keer te winnen. Negen keer werd er verloren en vijf keer gelijkgespeeld. De openingswedstrijd van dit seizoen was ook tegen FC Emmen. Dat duel, gespeeld op 18 augustus, ging met 0-2 verloren; tijd voor revanche!

 

 

Feitjes en weetjes:

- Trainer Dick Lukkien staat sinds 2016 aan het roer bij club uit Emmen

- Het stadion dat eerst de naam De Jens Vesting had heet nu De Oude Meerdijk

- FC Emmen zijn in eigen huis dit seizoen (competitie) nog ongeslagen

- Norair Asianyan-Mamedov is met ingang van vrijdag speelgerechtigd voor FC Emmen

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Ajax

Eredivisie
19 Oktober 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.