Maurits de Baar uitblinker bij knappe overwinning RKC 2


RKC Waalwijk 2 heeft drie punten overgehouden aan de ontmoeting met N.E.C. Nijmegen 2. Op Nijmeegse grond wonnen de Geelblauwen met 1-3, in een duel dat werd overschaduwd door de zware blessure van Tom Cappan.

 

De wedstrijd door de bril van Erwin:

"We begonnen goed aan de wedstrijd. In het eerste half uur wisten we onze tegenstander vroeg onder druk te zetten, en verdedigend hadden we het ook prima voor elkaar. Aan de bal hadden we wel wat moeite om de vrije man te vinden. Maar we bleven rustig, gingen geen gekke dingen doen, en dat resulteerde een paar kansjes op. Na een half uur spelen kwamen we dan ook op voorsprong. Maurits de Baar dribbelde, na een fantastische actie, richting de zestien, gaf een strakke lage voorzet en die werd in eigen doel gewerkt. Daarna begonnen we iets achteruit te lopen, en konden we minder druk naar voren zetten. Gelukkig kwamen we door ons goede verdedigende werk nauwelijks in de problemen.

In de tweede helft pakten we prima door. We speelden goed en met veel bereidheid om elkaar te helpen. Beide ploegen kregen in de openingsfase van het tweede bedrijf wat mogelijkheden, maar geen enorme kansen. Dan volgt er een opstootje, waardoor we even uit de concentratie raakten, waaruit N.E.C. de 1-1 binnenschoot. Zonde, maar we herpakten ons geweldig, want een minuut later stonden we weer voor. Na een mooie aanval kwam de bal bij Tom Cappan, die een afgemeten voorzet gaf op Maurits de Baar en hij maakte de kans goed af.

N.E.C. gaat vervolgens vol op de aanval spelen, maar dat leverde juist ons een paar kansen op om de score verder uit te bouwen. Helaas deden we dat niet, waardoor het nog lang spannend bleef. In de 83e minuut volgde een afschuwelijk moment. Tom Cappan werd hard onderuit gehaald door N.E.C.’er (en aanvoerder red.) Oskur Aktas. Hij kreeg rood, maar Tom moest er per brancard af. Met een mannetje meer gooiden we in de 89e minuut de wedstrijd alsnog definitief in het slot, na opnieuw een goal van Maurits de Baar, 1-3.

Dus al met al ben ik zeer tevreden over het resultaat en de manier waarop deze tot stand is gekomen. Maar de blessure van Tom Cappan blijft een rotmoment en overschaduwd onze goede wedstrijd. Tom heeft een breuk in zijn onderbeen opgelopen. Gelukkig is hij gisteren geopereerd. Wij wensen hem een goed herstel en hopen dat hij fit terugkomt."  

 

 

Wedstrijdgegevens

30’       0-1      Oskur Aktas

54’       1-1      Segun Owobowale

55’       1-2      Maurits de Baar

89’       1-3      Maurits de Baar

Scheidsrechter: de heer Rozendal

 

Opstelling N.E.C Nijmegen 2: Arjan Ardts (k), Bart Spierings, Hicham Haouat, Rick Wouters, Joeri Potjes (75. Mex Bakker), Oskur Aktas ©, Steven Smulder, Segun Owobowale, Fabian Korporaal, Samed Oztoprak (71. Kyle Ebecilio), Morad El Haddouti

Coach: Ron de Groot

Opstelling RKC Waalwijk 2: Abdel el Bahraoui (k), Ingo van Weert, Daan Rienstra, Yaël Eijsden, Kevin Nikolov, Moaad el Bahraoui, Dwayne Green, Tom Cappan (84. Maurice Kampman), Jari Koenraat ©, Maurits de Baar, Kay Huijgens

Coach: Erwin van Breugel

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


FC Eindhoven


-

RKC Waalwijk

Keuken Kampioen Divisie
14 December 2018, 20:00
Jan Louwers Stadion, Eindhoven

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

E-kortingscode Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.