RKC op jacht naar driepunter tegen Jong PSV


Na de 0-2 nederlaag van vorige week tegen N.E.C. krijgt ons RKC Waalwijk opnieuw te maken met een ploeg uit het linkerrijtje. Morgenavond (aftrap 20.00 uur) komt in het eigen Mandemakers Stadion subtopper Jong PSV op bezoek.

Met gemengde gevoelens wordt er teruggekeken op het afgelopen duel. Bijna een uur lang kon RKC goed mee met titelkandidaat N.E.C. – zonder daarbij zelf veel kansen te creëren - maar de rode kaart van Robby Ndefe (hij is er morgenavond dus niet bij) deed het wedstrijdbeeld kantelen. Het laatste half uur van dat duel konden de Geelblauwen alleen nog maar tegenhouden. Helaas zonder succes, want twee Nijmeegse corners werden onze jongens fataal, 0-2. Mede door de nederlaag tegen N.E.C. en de overwinning van Helmond Sport op Jong AZ, is ons RKC afgezakt naar de negentiende plaats in het klassement.

Onze tegenstander van morgenavond is sinds haar intrede in het betaalde voetbal – dat was in 2013 – uitgegroeid tot een subtopper in de Jupiler League. Jong PSV eindigde nooit lager dan de veertiende plaats en wist vorig jaar zelfs als vierde te eindigen, tot dusver de hoogste eindklassering van de beloftenploeg. Met de huidige zevende plaats zijn de prestaties in Eindhoven dan ook weer meer dan prima. Met de vorm is ook weinig mis; de Eindhovense talenten verloren slechts drie van de laatste tien wedstrijden, zes daarvan werden er gewonnen. Afgelopen maandag speelde Jong PSV sinds lange tijd weer eens gelijk, 1-1 thuis tegen FC Emmen.

RKC Waalwijk en Jong PSV stonden pas drie keer eerder in Waalwijk tegenover elkaar. Twee van die ontmoetingen eindigden in een remise, één keer wonnen de bezoekers. Zo werd het vorig seizoen gelijk in ons Mandemakers Stadion. Sam Lammers had de beloftenploeg op voorsprong gezet, maar Pieter Langedijk bepaalde vlak voor tijd met een benutte strafschop de eindstand op 1-1. Eerder dit seizoen was Jong PSV in eigen huis te sterk voor RKC. In een minstens gelijkwaardig duel gingen de Geelblauwen met 3-2 onderuit. Roland Bergkamp en Johan Voskamp scoorden namens RKC.   

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


FC Eindhoven


-

RKC Waalwijk

Keuken Kampioen Divisie
14 December 2018, 20:00
Jan Louwers Stadion, Eindhoven

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

E-kortingscode Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.