RKC op bezoek bij goed presterend FC Dordrecht  


Daags na het gewonnen thuisduel tegen Jong PSV (3-2) komt ons RKC Waalwijk weer in actie. Morgenavond reizen de Geelblauwen af naar Dordrecht, waar zij om 20.00 uur De Schapenkoppen treffen. De ploeg die volop kans maakt op de 3de periodetitel.

Na de nodige wedstijden zonder overwinning, wist RKC afgelopen vrijdag weer eens drie punten bij te schrijven. De RKC’ers gingen nog met een 0-1 achterstand rustten, maar toonden in de tweede helft veerkracht en versloegen Jong PSV in een doelpuntrijke wedstrijd.  Johan Voskamp had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. Zijn tweede treffer – en tevens de winnende – bleek ook de mooiste. Met een fraaie bal achter het standbeen bepaalde hij de eindstand op 3-2. Mohamed Mezghrani was ook trefzeker; voor hem zijn eerste doelpunt namens RKC.

FC Dordrecht – onze tegenstander van morgenavond – is in goeden doen. Na de knappe 0-1 overwinning op De Graafschap, leiden De Schapenkoppen in de strijd om de derde periodetitel. De ploeg van Gérard de Nooijer won zes van de laatste acht wedstrijden. Er staat morgenavond dan ook wat op het spel; bij winst op RKC is FC Dordrecht periodekampioen en is het verzekerd van play-offvoetbal. Overigens maken vijf andere ploegen (FC Emmen, Jong Ajax, Jong AZ, De Graafschap en FC Volendam) ook nog kans op periodewinst.

RKC kan morgenavond in ieder geval vertrouwen putten uit de historische cijfers. De Waalwijkers speelden in alle competities (thuis en uit) 31 keer eerder tegen FC Dordrecht. RKC was in 21 ontmoetingen de sterkste, de Dordtenaren wonnen er zes. De laatste keer dat beide ploegen in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegenover elkaar stonden, werd het gelijk. De thuisploeg was in de 36e minuut via Michael Chacón op voorsprong gekomen, maar vlak voor tijd zette good old Fred Benson met een kopbal de eindstand op het bord, 1-1. Eerder dit seizoen wisten de Geelblauwen te winnen van FC Dordrecht (1-0). Dylan Seys was in het Mandemakers Stadion met een fraaie goal de enige die tot scoren kwam.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


FC Eindhoven


-

RKC Waalwijk

Keuken Kampioen Divisie
14 December 2018, 20:00
Jan Louwers Stadion, Eindhoven

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

E-kortingscode Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.