Snelle tegengoals nekken RKC 2

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk 2 heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de bekeroverwinning op NAC Breda 2. In het eigen Mandemakers Stadion ging de competitiewedstrijd tegen het tweede elftal van Heracles Almelo verloren; 1-2.

 

Met trainer/coach Erwin van Breugel blikken we terug op de wedstrijd:

Heracles Almelo 2 trad in Waalwijk met een sterke ploeg aan. Zeker acht spelers die gisteren meededen, hebben Eredivisieminuten in de benen. Zo verschenen onder andere Dries Wuytens, Lerin Duarte, Reuven Niemeijer en Brahim Darri aan de aftrap. Allen met de nodige Eredivisie-ervaring. “Op voorhand zou het al een lastige wedstrijd worden”, vertelt Erwin. “Maar in de eerste twintig minuten hadden we het prima voor elkaar. We werden meerdere malen dreigend via de omschakeling. In die fase kwamen we ook uit een vrije trap op 1-0. Natuurlijk voetbalde Heracles wat makkelijker, maar het was niet zo dat we in grote problemen kwamen.”

Toch zou het in de eerste nog mis gaan voor RKC 2. Door twee snelle tegengoals stonden de Geelblauwen na een half uur opeens met 1-2 achter. “In beide gevallen maakten we een fout in de opbouw, waarbij we de verkeerde keuzes namen. Na de 1-2 kreeg Heracles meerdere kansen om de score uit te breiden. Dus gingen we wat defensiever speler en hielden de ruimtes kleiner. Dat werkte, want we kregen meer grip op het duel.”

Wel ging de ploeg van Erwin van Breugel met een 1-2 stand de rust in. “We gaven aan dat we compact moesten blijven spelen, ons niet uit de organisatie moesten laten lokken. Daarnaast moesten we als team proberen vooruit te voetballen. In de tweede helft hebben we onze taken redelijk uitgevoerd. Heracles was dreigend, maar dat had ook te maken met de individuele kwaliteiten. Maar als team hebben we het prima gedaan.” RKC 2 had zelfs nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo werd een poging van Maurits de Baar geblokt en kon de Heracles-goalie een schot van Van Eijma keren. “Het niveau wat we als groep hebben gehaald was prima. Daar ben ik best tevreden over. Het was alleen net niet genoeg om een sterk Heracles te kunnen verslaan”, aldus Erwin.

 

Wedstrijdgegevens

20’       1-0       Irvingly van Eijma

29’       1-1       Jaroslav Navrátil

30’       1-2       Mohammed Osman

Scheidsrechter: de heer Benlamkaddem

 

Opstelling RKC Waalwijk 2: Phil van den Broek (k), Irvingly van Eijma, Noël de Graauw, Mohamed Mezghrani, Lowie van Zundert (58. Kay Huijgens), Yaël Eijsden, Kevin Nikolov (46. Moaad el Bahraoui), Dwayne Green, Jari Koenraat © (83. Emilio Prieto), Said Bakari, Maurits de Baar

Coach: Erwin van Breugel

Opstelling Heracles Almelo 2: Michael Brouwer (k) ©, Dries Wuytens, Dario van den Buijs, Brahim Darri, Lerin Duarte (63. Zeki Erkilinc), Paul Gladon, Mohammed Osman, Jaroslav Navrátil, Niels Leemhuis (72. Kelvin Oxfoort), Reuven Niemeijer, Tim van de Berg

Coach: Peter Reekers

 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.