RKC treft provinciegenoot FC Oss in uitwedstrijd

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Met het einde van het seizoen in zicht blijft ons RKC Waalwijk morgenavond in de provincie. De Geelblauwen reizen af naar het Frans Heesen Stadion voor het treffen met FC Oss.

Afgelopen week is het RKC niet gelukt haar ongeslagen status in de vierde periode te behouden. De Waalwijkers leden korten achter elkaar twee nederlagen op rij. Vorige week vrijdag bleek De Graafschap in Doetinchem nipt te sterk (1-0) en afgelopen maandag verloor ploeg van Hans de Koning met ruime cijfers van Almere City FC, 0-4. In het Mandemakers Stadion kwamen de bezoekers snel op voorsprong. RKC liet vervolgens mogelijkheden op de 1-1 liggen, waarna Almere – vooral in de tweede helft – verder kon uitlopen.

Morgenavond kunnen de Geelblauwen zich revancheren voor de laatste resultaten, wanneer zij op bezoek gaan bij FC Oss. Onze tegenstander begon het seizoen nog uitstekend en stond zelfs twee speelronden bovenaan. De afgelopen maanden zijn de prestaties echter een stuk minder en zijn de Ossenaren teruggevallen naar de veertiende plaats in het klassement. De ploeg van trainer/coach Klaas Wels – hij staat sinds maart 2017 voor de groep – won slechts vier van haar laatste vijftien wedstrijden. Smaakmaker in Oss is Richard van der Venne. De aanvallende middenvelder maakte dit seizoen al dertien doelpunten en gaf zeven assists.

RKC Waalwijk en FC Oss troffen elkaar in de Jupiler League (thuis en uit) pas elf keer. Zeven duels werden door de Geelblauwen gewonnen, Oss wist twee keer te winnen. RKC won de vier laatste achtereenvolgende ontmoetingen van de Ossenaren, dus ook de laatste wedstrijd in het Frans Heesen Stadion. Toen werd het 2-5. Eerder dit seizoen waren de Waalwijkers in eigen huis ook de sterkste. Namens RKC bogen Hans Mulder en Serginho Greene met hun doelpunten in de tweede elftal een achterstand om en werd het 2-1 in Waalwijks voordeel.   

Hans de Koning en zijn staf kunnen morgenavond geen beroep doen op Jan Lammers, Paul Quasten en Etienne Vaessen. Het drietal is geblesseerd. Ook Seys zal niet aan de aftrap verschijnen, hij is geschorst. Nikki Baggerman is er wel weer bij, hij keert terug van een wedstrijd schorsing. Om 20.00 zal scheidsrechter Laurens Gerrets fluiten voor het begin van het duel.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.