Één-na-laatste uitduel van het seizoen brengt RKC naar FC Volendam


Na het knappe punt tegen Fortuna Sittard, komt ons RKC Waalwijk deze week opnieuw in actie. De ploeg van trainer/coach Hans de Koning reist af naar Noord-Holland, voor de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Afgelopen maandag wist RKC Waalwijk de titelstrijd een verrassende wending te geven. In het eigen Mandemakers Stadion pakten de Geelblauwen een punt tegen kampioenskandidaat Fortuna Sittard. Dankzij een fraaie goal van clubtopscoorder Dylan Seys kwamen de Waalwijkers vlak na de pauze op voorsprong. Lang werd deze vastgehouden, tot de extra tijd toen Lars Hutten gelijk wist te maken. Met het gelijkspel deed een strijdvaardig RKC de Fortunezen pijn. De Limburgers hebben het kampioenschap niet meer in eigen handen.

Met dit positieve resultaat op zak reist de ploeg morgenavond af naar Volendam, voor het treffen met de plaatselijke FC. Voor Hans de Koning opnieuw een bijzonder duel. De hoofdcoach treft voor de derde wedstrijd op rij een oud werkgever. De Koning was van 2012 tot en met 2015 trainer van onze aankomende tegenstander. Sinds dit seizoen is Misha Salden de eindverantwoordelijke. FC Volendam kende een povere seizoensstart en stond in de eerste seizoenshelft zelfs een aantal weken onderaan. Inmiddels zijn de prestaties beter en doet de ploeg weer volop mee in de strijd van de play-offs. Het Andere Oranje staat namelijk tiende. Drie van de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, maar afgelopen maandag verliep teleurstellend. Hekkensluiter Jong FC Utrecht was in de eigen Galgenwaard met 2-1 te sterk.

RKC Waalwijk en FC Volendam troffen elkaar in alle competities (thuis en uit) al 37 keer eerder. Twaalf ontmoetingen werden gewonnen door de Geelblauwen. Vorig seizoen bleef het 1-1 in het Kras Stadion. Pieter Langedijk had RKC in de 55e minuut op voorsprong gezet. Paul Kok maakte namens Volendam gelijk.     

Morgenavond zullen Jan Lammers, Paul Quasten en Daan Rienstra in de wedstrijdselectie ontbreken. Het drietal is gelbesseerd. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Kras Stadion. Via Twitter houden we jullie middels een live-verslag op de hoogte van het duel.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


N.E.C. Nijmegen


-

RKC Waalwijk

Keuken Kampioen Divisie
22 April 2019, 14:30
Goffertstadion, Nijmegen

 

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Online Sponsoren

Horecarama.nl Onlinecamerashop.nl Flinndal.nl 123Carcam Tuinmeubelshop Drankdozijn.nl Tegeldepot.nl Budgetlight Flyerzone Videofrank.nl Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl Compressiekousen.nl e-kortingscode.nl Horecagrootkeukenshop.nl

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.