RKC 2 weet ook de tweede wedstrijd te winnen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Maandagavond speelde RKC 2 haar tweede competitiewedstrijd van het seizoen, tegen Excelsior Rotterdam 2. RKC won de wedstrijd met 2-0 door doelpunten van Dylan Seys en Saïd Bakari, die beide in de eerste helft scoorden. Hierdoor blijft RKC 2 bovenaan staan met zes punten uit twee wedstrijden.

Beide teams begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd in het Mandemakers Stadion. De eerste tien minuten wogen de teams elkaar af en creëerden ze beide enkele kansen. In de 13de minuut kreeg Excelsior een goede kans. Niet veel later schoot Ezra Walian op de lat. In de minuten die volgende werd het tempo flink opgevoerd en verdiende Jari Koenraat een penalty voor RKC. Deze werd goed benut door Dylan Seys, die hem laag en hard binnenschoot.

Nog geen minuut na de spelhervatting van Excelsior verdubbelde Saïd Bakari de score met een fraaie afstandstreffer na goed druk zetten en samenspel van de Waalwijkers. Het kwartier erna zetten de Geelblauwen veel druk op Excelsior en werd het spel alleen maar gespeeld op Excelsior’s helft. Het derde doelpunt bleef echter uit, ondanks enkele goede kansen voor Koenraat en Seys.

De trainers waren tevreden met de ruststand en vonden zelfs dat er te veel druk werd gezet, wat niet de gehele wedstrijd vol te houden is. Hierdoor nam RKC wat gas terug. Ook Excelsior zette niet veel druk en koos voor een meer behoudende tactiek. Buiten wat kleine kansjes om werd de tweede helft niet meer spannend en eindigde de wedstrijd in 2-0. 

Volgende week speelt RKC 2 een thuiswedstrijd tegen Willem II 2. De aanvang van deze wedstrijd is om 18:30 uur in het Mandemakers Stadion. Deze wedstrijd is gratis te bezoeken.

Opstelling

Joe v/d Sar, Gigli Ndefe, Ingo van Weert, Melle Meulensteen, Mohamed Haddachi, Nikki Baggerman, Jari Koenraat, Saïd Bakari, Dylan Seys (68’ Noël de Graauw), Roland Bergkamp (79’ David Min), Ezra Walian

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.