RKC 2 wint de derby en gaat alleen aan kop

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Gisterenavond werd de derby tussen RKC Waalwijk 2 en Willem II 2 gespeeld. Na 45 minuten spelen stond er 2-0 op het scorebord door doelpunten van Jari Koenraat en Roland Bergkamp. In de tweede helft kwam de voorsprong voor de Waalwijkers niet meer in gevaar. David Min zorgde in de late seconden van de wedstrijd nog voor de 3-0.

Beide teams hadden tot aan deze wedstrijd de volle punten gepakt in de competitie en stonden gezamenlijk bovenaan. Dat het een wedstrijd tussen twee koplopers was, was ook direct te zien. Harde duels, sterke tackles en enkele overtredingen waren gedurende de eerste 20 minuten vaak te zien in het Mandemakers Stadion.

Het elftal van Sander Duits opende de score. Na een klein kwartier spelen, bracht Jari Koenraat de Geelblauwen op een 1-0 voorsprong. Na een goede steekpass van Anas Tahiri, speelde Koenraat zijn man uit om vervolgens fraai raak te schieten. Willem II wilde na deze goal direct een antwoord geven, wat bijna lukte via Jordy Croux. Een klein kwartier later zorgde Roland Bergkamp ervoor dat de score werd verdubbeld met een knappe goal. Opnieuw was het Anas Tahiri die een geweldige bal met buitenkant rechts gaf, welke Bergkamp erg goed binnenschoot.

De tweede helft begon Willem II erg sterk door veel pressie te zetten en het baltempo op te voeren. Dit beloonde zich met een aantal kansen voor de Tricolores met als hoogtepunt een bal op de paal. Halverwege de tweede helft herpakte RKC zich voetbalde zich onder de druk uit. Daan Rienstra was dicht bij de 3-0, maar zijn schot werd goed gestopt door doelman Branderhorst. Hierna bleef het lang gelijkwaardig opgaan met wat mogelijkheden aan beide kanten, maar tot een echte kans leidde het niet. Willem II bleef tot in de late minuten aanzetten voor de aansluitingstreffer, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een goed genomen hoekschop van Nikki Baggerman werd binnengekopt door David Min, wat ook de eindstand betekende: 3-0.

De ploeg van Sander Duits staat met deze overwinning bovenaan in de competitie met 9 punten uit 3 wedstrijden. 17 september is de volgende competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De wedstrijd zal gespeeld worden in het Mandemakers stadion en zal aanvangen om 18:30 uur. De toegang is gratis.

Opstelling

Jordy Zielschot, Nigel Langras, Melle Meulensteen, Ingo Van Weert, Gigli Ndefe, Najim Haddouchi (66’ Noël de Graauw), Jari Koenraat (82’ David Min), Nikki Baggerman, Roland Bergkamp, Daan Rienstra, Anas Tahiri

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.