RKC wil zich herpakken tegen Roda JC

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen SC Cambuur, krijgt ons RKC Waalwijk morgen te maken met Roda JC, die een plek hoger staat op de ranglijst. De wedstrijd tegen Roda JC zal morgenavond om 20.00 uur beginnen in ons eigen Mandemakers Stadion.

Met gemengde gevoelens wordt er teruggekeken op het afgelopen duel. In het Cambuur Stadion kwam SC Cambuur al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Karim Rossi. Na het doelpunt kregen beide ploegen kansen over en weer. Met name Seys was namens de Geelblauwen een aantal maal dichtbij de gelijkmaker. De Belgische vleugelaanvaller vond telkens doelman Xavier Mous op zijn weg. Waar RKC de kansen niet benutte, was Cambuur wel trefzeker. Tien minuten na rust verdubbelde Justin Mathieu de score. Door de 2-0 nederlaag heeft de ploeg van trainer Fred Grim nu 6 punten uit 4 wedstrijden gepakt.

Tegenstander Roda JC was vorig seizoen nog actief in de Eredivisie. Na een moeizaam seizoen eindigde de Kerkraders op een 17de plek, waardoor ze in de play-offs moesten spelen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. In de play-offs werd Roda JC in de tweede ronde al uitgeschakeld door Almere City FC en degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Met Robert Molenaar aan het roer wil de club dit seizoen bovenin meedoen. Waar de eerste twee wedstrijden tegen Jong AZ en Almere City nog werden gewonnen, verloor de ploeg van Molenaar twee wedstrijden op rij. Op bezoek bij mede-degradant FC Twente kwam Roda JC al vroeg op voorsprong. Lang konden ze de voorsprong niet vasthouden, want na twintig minuten stond het 2-1 voor FC Twente. Uiteindelijk verloor Roda JC met 3-1. In de wedstrijd die volgde nam Roda JC het op tegen N.E.C. In een aantrekkelijke wedstrijd verloren de Kerkraders met 2-3, ondanks dat ze twee keer op voorsprong kwamen.

In het Mandemakers Stadion kwam de ploeg uit Kerkrade tot dusver 20 maal op bezoek. Daarvan wonnen de Geelblauwen dertien keer, terwijl Roda maar twee keer de drie punten mee naar huis nam. De laatste wedstrijd tussen RKC en Roda JC dateert van 16 januari 2015. In eigen huis wonnen de Waalwijkers met 3-0 dankzij treffers van Nick Coster (2x) en Gianluca Maria. 

Volg ons op Twitter en Instagram voor beelden achter de schermen. Ook zullen we jullie daar op de hoogte houden van de wedstrijd. Daarnaast is de wedstrijd te zien op het schakelkanaal van FOX Sports.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.