RKC Waalwijk 2 raakt ongeslagen status kwijt

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Gisteravond trad RKC Waalwijk 2 aan tegen ADO Den Haag 2 in het Mandemakers Stadion. Op papier speelde ADO Den Haag 2 overigens thuis, maar de wedstrijd was wegens voorbereidingen op Prinsjesdag verplaatst naar Waalwijk. ADO Den Haag won de wedstrijd met 1-3 door doelpunten van Rijneveld (penalty), Rieder en Boussakou. Het enige doelpunt van RKC kwam van Darren Maatsen. 

In de wedstrijd tegen ADO Den Haag maakte Darren Maatsen na blessureleed zijn rentree. Beide teams begonnen erg fel en gedreven aan de wedstrijd, waarbij de winnaar van dit duel zich koploper mocht noemen. Zowel RKC als ADO hadden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Gezien het niveau en het tempo was het ook zeker duidelijk dat het de nummer 1 tegen de nummer 2 was. De eerste echte kans was voor ADO, die deze echter niet wist te benutten. Beide kanten krijgen aardige doelpogingen, maar de kansen werden goed gestopt door de doelmannen. Na 27 minuten spelen kreeg ADO een terechte penalty. Rijneveld benutte deze goed door de bal rechts onderin binnen te schieten: 1-0. Na het doelpunt kreeg de ploeg van Sander Duits geen echte kansen meer, waardoor de stand in de eerste helft onveranderd bleef.

In de rust was het belangrijkste punt van aandacht de balverliezen op het middenveld voor de Geelblauwen. Dit werd in de tweede helft erg verbeterd door de Waalwijkers, waardoor RKC kon beginnen aan de jacht naar de gelijkmaker. Darren Maatsen was na 50 minuten spelen erg dichtbij, maar mikte op de paal terwijl de rebound door Tahiri net werd naast geschoten. 10 minuten later maakte Maatsen dan toch de gelijkmaker na een mooie aanval van RKC. Met nog een half uur op de klok ging RKC vol voor de overwinning en kwam ADO amper nog op de helft van de Geelblauwen. De goal viel echter niet voor RKC. Tien minuten voor tijd maakte ADO uit een goede counter de 2-1. Rieder volgde de aanval goed en scoorde uit de rebound. RKC deed er alles aan om de stand weer gelijk te trekken en verdediger Ingo van Weert stoomde vaak mee op. De ene bal na de andere werd weggewerkt door de verdediging van ADO. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde ADO nog uit een vrije trap, waardoor 3-1 als eindstand op het scorebord stond.

ADO Den Haag komt met deze overwinning op een gedeelde eerste plaats te staan met RKC Waalwijk. De volgende competitiewedstrijd voor RKC 2 is op 1 oktober tegen VVV/Helmond Sport 2. De wedstrijd zal gespeeld worden in het Mandemakers Stadion en zal beginnen om 18:30 uur. De toegang is gratis.

Opstelling

Jordy Zielschot, Nigel Langras © (80' Kevin Nikolov), Ingo van Weert, Melle Meulensteen, Mohamed Haddachi, Nikki Baggerman, Daan Rienstra, Saïd Bakari (61' Tom Cappan), Anass Tahiri,  Roland Bergkamp, Darren Maatsen (70' David Min)

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.