RKC Waalwijk 2 herovert koppositie

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Gisterenavond speelde RKC 2 alweer zijn vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen VVV/Helmond Sport 2. De ploeg van Sander Duits wist de drie punten binnen te slepen door doelpunten van David Min, Daan Rienstra en Kay Huygens.

De Geelblauwen begonnen erg goed aan de wedstrijd in het Mandemakers Stadion. Al na 8 minuten spelen maakte David Min de openingstreffer. Na goed samenspel vanaf de rechterkant en een mooie steekbal van Kay Huygens liet Min het netje bollen. Ook na de goal bleef RKC goed voetballen en kreeg het aardige mogelijkheden. Vanaf de 20ste minuut begon VVV/Helmond Sport in de wedstrijd te komen en kwamen ze tot een aantal goede kansen. Doelman Jordy Zielschot stond tot twee keer zijn mannetje. RKC hield echter de gehele helft de controle over de wedstrijd en werd nog gevaarlijk via Huygens en Tahiri, maar tot een doelpunt kwam het niet. De eerste helft eindigde zo met 1-0 voorsprong op het scorebord.

De beleving in de eerste helft van voorgaande weken was nog niet te zien bij RKC, wat trainer Sander Duits ook aankaartte in de rust. Na de rust werd dit al een stuk beter en begonnen de Waalwijkers weer te laten zien waarom ze bovenin meedraaien. Nog geen 5 minuten na de onderbreking verdubbelde Daan Rienstra de score door een geplaatst schot in de linkerhoek. Het spel van RKC was in de tweede helft prima. Dit betaalde zich in de 62 minuut uit met een doelpunt van Kay Huygens. Cappan legde de bal af op Kay Huygens, waarna laatstgenoemde de 3-0 vrij kon binnentikken. Ook in de 2de helft werd VVV/Helmond Sport wat gevaarlijker na 70 minuten spelen, maar verder dan enkele countermogelijkheden kwamen ze niet meer. Ook RKC nam gas terug en speelde de wedstrijd zonder te veel moeite uit. De eindstand bleef dus staan op 3-0.

Door deze overwinning herpakt RKC de koppositie in de competitie en staat het op 12 punten uit 5 wedstrijden. Met nog 5 wedstrijden te gaan in de eerste helft van de competitie staat de ploeg er erg goed voor om in de bovenste categorie mee te doen na de winterstop. Volgende week staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen N.E.C. Nijmegen 2. De wedstrijd zal om 18:30 uur gespeeld worden in het Mandemakers Stadion. Toegang is gratis.

Opstelling

Jordy Zielschot, Nigel Langras, Ingo van Weert (74. Kevin Nikolov), Melle Meulensteen, Gigli N’defe, Najim Haddouchi ©, Daan Rienstra, Saïd Bakari (79. Leon van den Hoven), David Min, Kay Huygens, Anass Tahiri.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.