RKC Waalwijk 2 blijft in de race voor plek in de top 5

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Afgelopen maandag speelde het tweede elftal van RKC tegen FC Dordrecht 2. RKC speelde geen hele sterke wedstrijd, maar won wel met 2-0. Doelpuntenmakers voor het team van Sander Duits waren Ezra Walian en Leon van den Hoven. Hierdoor stijgt RKC naar een voorlopige 2de plaats en is het goed bezig om in de top 5 te eindigen.

RKC begon fel en gemotiveerd aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten werd er hoog druk gezet, veel duels gewonnen en had het veel balbezit. Dit beloonde zich ook uit met enkele kansen en een doelpunt. Een goede steekpass van Nikki Baggerman zette Ezra Walian voor de keeper, die de bal hard in het dak van het doel schoot. Na het doelpunt nam RKC wat gas terug. Het spel werd wat slordiger en de wil om vooruit de voetballen was er nauwelijks. Hetzelfde gold echter ook voor FC Dordrecht, die er voor kozen om in te zakken en af te wachten. Door de speelstijlen van de teams kwamen de grootste kansen in omschakelmomenten. Voor FC Dordrecht was het Keuken die erg dichtbij de gelijkmaker was, maar Bodhi Prinssen voorkwam dit met een goede redding uit de 1-op-1 situatie. Richting het einde van de eerste helft begon RKC veel balverlies te lijden op eigen helft, maar de bezoekers wisten deze niet te benutten. Vlak voor de rust had Walian zijn tweede treffer op de schoen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Het matige spel van RKC in de eerste helft leek, gezien voorgaande wedstrijden van de Waalwijkers, een voorteken voor een goede tweede helft. Dit leek ook even te gebeuren, toen Daan Rienstra na nog geen minuut spelen in de tweede helft een grote kans kreeg, maar niet wist te scoren. De ‘Schapenkoppen’ wisten echter gelijk een counter in te zetten en kwamen weer tot een 1-op-1 positie met Prinssen, die deze weer goed pakte. Na deze flitsende start nam het spel echter weer af. FC Dordrecht kreeg met nog 20 minuten te gaan enkele mogelijkheden uit opeenvolgende corners en vrije trappen, maar de gelijkmaker viel niet. Ondanks de achterstand bleef de ploeg uit Dordrecht tot de laatste vijf minuten defensief en gecontroleerd spelen. Pas op het einde gingen ze verder vooruit, wat voor ruimtes leidde achter de verdediging. RKC probeerde deze te benutten met snelle uitbraken en creëerde nog enkele grote kansen. Zo schoot Anas Tahiri tegen de keeper, misten Saïd Bakari en Ezra Walian nog een kans en werden veel counters afgestopt met overtredingen door Dordrecht. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Leon van den Hoven het verlossende doelpunt voor RKC. Na een snel genomen corner kreeg Leon de bal op de rand van het strafschopgebied en plaatste de bal in de verre hoek: 2-0. Dit betekende ook gelijk de eindstand van de wedstrijd.

Met deze overwinning stijgt het team van Duits naar de 2de plaats. De volgende competitiewedstrijd kan RKC zich plaatsen voor de top 5, mits het wint van NAC Breda 2. Deze wedstrijd zal op 19 november gespeeld worden in het Mandemakers Stadion. De wedstrijd begint om 18:30 uur en is gratis te bezoeken.

Opstelling

Bodhi Prinssen (K), Nigel Langras, Najim Haddouchi ©, Daan van der Harst, Tom Cappan ( 85. Leon van den Hoven), Nikki Baggerman, Daan Rienstra (62. Noël de Graauw), Saïd Bakari, David Min (80. Kay Huygens), Ezra Walian, Anas Tahiri.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.