RKC Waalwijk 2 plaatst zich voor kampioenspoule

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Het tweede elftal van RKC Waalwijk won gisterenavond met 1-0 van NAC Breda 2 in het Mandemakers stadion. Hierdoor heeft RKC zich gegarandeerd van een plaats bij de eerste 5 van poule Zuid en zal het na de winterstop uitkomen in de kampioenspoule van de reservecompetitie. 

De wedstrijd begon wat onrustig aan beide kanten en het spel werd grotendeels gespeeld op het middenveld. In het eerste kwartier wisten beide elftallen niet tot een grote scoringskans te komen. Pas na 20 minuten spelen kwam de eerste scoringsmogelijkheid voor RKC Waalwijk. Anas Tahiri kreeg de bal aan de linkerkant van de zestien en mikte net over. Hierna brak de wedstrijd open en begonnen beide elftallen hoger druk te zetten, wat leidde tot balverlies bij de opbouw en countermogelijkheden aan beide kanten. NAC kreeg een aantal goede kansen door onder meer een aardige combinatie door het centrum van de Geelblauwen. RKC was ook een aantal keren dichtbij via Tahiri en Noël de Graauw. Na 45 minuten spelen stond de brilstand op het scorebord.

In de rust benadrukte trainer Sander Duits dat het aanvallen in de tweede helft beter kon. Dit beloonde zich ook uit in de tweede helft voor RKC, want kansen waren er genoeg. Tahiri kreeg na 55 minuten spelen een grote kans en Jari Koenraat wist twee minuten later ook niet te scoren. NAC probeerde wat terug te doen, maar veel verder dan enkele zwakke doelpogingen kwamen ze niet. Met nog een kwartier te gaan en een stand van 0-0 besloten de trainers van zowel NAC als RKC aanvallend te wisselen. Dit leverde nog een aantal grote kansen op. Kay Huygens miste namens RKC een 1 op 1 kans met de keeper en NAC kwam er een paar keer gevaarlijk uit met een counter. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel pas in de slotminuten van de wedstrijd. In de 88ste minuut kreeg Kay Huygens weer een uitgelegen kans op de 1-0, maar zijn schot kwam via de linker- en rechterpaal weer terug in het veld. Daan Rienstra stond goed gepositioneerd en schoot de afvallende bal koeltjes binnen. In de resterende minuten gebeurde er niet veel meer en won RKC deze wedstrijd met een minimale marge.

Met deze overwinning heeft de ploeg van Sander Duits met nog twee wedstrijden te gaan geplaatst voor poule de kampioenspoule, die na de winterstop gespeeld zal worden. RKC deelt nu de koppositie met Fortuna Sittard 2. De ploeg uit Sittard staat op doelsaldo boven de Geelblauwen. Op 3 december speelt RKC Waalwijk 2 zijn volgende competitiewedstrijd tegen de koploper, in Sittard.

Opstelling RKC Waalwijk 2

Jordy Zielschot, Nigel Langras (28’ Noël de Graauw), Kevin Nikolov ©, Daan van de Harst, Tom Cappan, Najim Haddouchi, Nikki Baggerman, Daan Rienstra, David Min (71’ Kay Huygens), Roland Bergkamp (46’ Jari Koenraat), Anas Tahiri.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.