RKC Waalwijk 2 eindigt op verdienstelijke 4de plaats

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Gisterenavond heeft RKC Waalwijk 2 zijn laatste competitiewedstrijd van poule Zuid gespeeld tegen FC Eindhoven 2. De wedstrijd in Eindhoven was het kijken waard en eindigde in een 3-2 uitslag in het voordeel van de Eindhovenaren.

Beide ploegen gingen vanaf de aftrap op jacht naar de openingstreffer. Binnen twee minuten kreeg Eindhoven een grote kans hiervoor, maar deze kans werd niet benut. Aan de andere kant wist David Min wel een kans om te zetten in een doelpunt. De thuisploeg had een overwinning nodig om nog kans te maken op een plek bij de top 5 en daar gingen ze ook vol voor. De strijdlust en passie bij de Eindhovenaren werden ook beloond, want in de 13de minuut bezorgde Kabangu de gelijkmaker na een geweldige steekpass. RKC liet het hier echter niet bij. Gelijk na de tegentreffer ging het op zoek naar de voorsprong en kreeg de kansen hier ook voor. Tot driemaal toe kreeg Leon van den Hoven een één-op-één kans met de keeper van FC Eindhoven en wist bij alle drie de kansen niet de keeper te passeren.

Ook Eindhoven kregen aardige kansen om een voorsprong te pakken, maar daar stok de keeper van ons RKC een aantal keren een stokje voor. FC Eindhoven kwam met een gelukje op voorsprong richting het einde van de eerste helft. De spits van FC Eindhoven kreeg vanaf de linkerkant van het strafschopgebied een grote kans, maar deze wist Bodhi Prinssen goed te pareren. De bal viel vervolgens voor de voeten van Eindhoven speler Kabangu, die vanaf randje zestien op doel schoot. Via een speler van Eindhoven, die in buitenspelpositie stond, belandde de bal in het doel. De scheidsrechter had dit niet kunnen waarnemen en telde het doelpunt toch, waardoor RKC met een 2-1 achterstand de kleedkamer in ging.

In de tweede helft kwam er wat meer wil vanuit RKC om de druk en strijdlust van FC Eindhoven te bestrijden. Dit resulteerde snel in de gelijkmaker. Jari Koenraat was de speler namens RKC die de gelijkmaker op het scorebord bracht. De tweede helft verliep een stuk rustiger dan de eerste helft. Zowel de Waalwijkers als de Eindhovenaren speelden een stuk voorzichtiger, maar dit betekende niet dat er geen kansen ontstonden. Enkele vrije trappen van FC Eindhoven zorgden voor veel gevaar bij het doel van RKC, terwijl Said Bakari en Jari Koenraat de keeper van FC Eindhoven ook een paar keer in de problemen bracht. Een gelijkspel was gezien het wedstrijdbeeld dan ook een terecht resultaat zijn geweest, was het niet dat FC Eindhoven in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een corner kreeg. Deze corner werd niet goed weggewerkt door de verdedigers van RKC, waardoor de bal vrij voor de voeten van Vermeulen terecht kwam. Hij schoot de bal beheerst in de rechterhoek, waardoor FC Eindhoven uiteindelijk de wedstrijd won met 3-2.

Na 10 wedstrijden gespeeld te hebben eindigt het elftal van Sander Duits op een verdienstelijke 4de plaats. Hierdoor zal het na de winterstop uitkomen in de kampioenspoule van de reservecompetitie. De precieze datum van de hervatting is nog niet vastgelegd, maar zal zodra het bekend wordt verschijnen op de website.

Opstelling

Bodhi Prinssen, Nigel Langras, Jan Lammers, Kevin Nikolov ©, Tom Cappan (77. Daan van der Harst), Najim Haddouchi, Noël de Graauw, Leon van den Hoven, David Min, Jari Koenraat, Said Bakari.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.