RKC wil het jaar 2018 goed afsluiten

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Morgenavond staat de laatste wedstrijd van 2018 op de rol. In het Mandemakers Stadion komt Go Ahead Eagles op bezoek.

RKC jaagt op haar vijfde thuisoverwinning van dit seizoen. Van de laatste vier thuisduels werden er drie gewonnen. Enkel het treffen met Jong PSV ging verloren.  Ook scorend vergaat het de Geelblauwen goed in het Mandemakers Stadion. In de laatste vier thuiswedstrijden trakteerde RKC haar supporters driemaal op drie doelpunten. De Waalwijkers willen morgenavond tegen Go Ahead Eagles tevens de derde competitieoverwinning op rij gaan boeken.

Met Go Ahead Eagles treffen de Waalwijkers één van de sterkere tegenstanders uit de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Stegeman staat slechts twee punten achter koploper Sparta Rotterdam. Zij hebben deze positie met name te danken aan de enorm sterke seizoenstart. In de eerste elf wedstrijden van het huidige seizoen ging slechts één duel verloren. Opvallend genoeg gebeurde dit tegen de huidige hekkensluiter van de competitie, Jong AZ. De Deventenaren verkeren in tegenstelling tot RKC in mindere vorm. Van de laatste vijf wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Vooral in aanvallend opzicht kennen de Eagles moeilijke tijden. In de laatste vijf duels scoorde de Adelaars slechts drie doelpunten. Ook tegen FC Den Bosch kwamen de Eagles niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Assistenkoning

De 32-jarige Istvan Bakx is in de vorm van zijn leven. Hij is de motor op het middenveld bij de ploeg uit Deventer. Mede door zijn spel dirigeerde hij Kowet naar een plek in de top drie. Hij was tot dusver bij tien doelpunten betrokken. Zevenmaal gaf hij de beslissende pass, terwijl hij drie keer het netje vond. Een speler om morgen in de gaten te houden.

Balans

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles werd tien keer eerder gespeeld. RKC kwam met vier overwinningen hierbij het vaakst als winnaar uit de bus. Van de overige zes wedstrijden wist Go Ahead driemaal de punten mee naar Deventer te nemen. De grootste overwinning van RKC werd behaald op 11 januari 2008. Toen wisten de Geelblauwen met liefst 7-2 te winnen. Ook in de laatste editie bleven de drie punten in Waalwijk. Toen werd het 2-1 door doelpunten van Dylan Seys en Irvingly van Eijma.

Tickets

Het is nog steeds mogelijk om de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles te bezoeken. Voor deze wedstrijd dien je in het bezit te zijn van een (Seizoen)ClubCard. Tickets voor het laatste thuisduel van 2018 zijn verkrijgbaar via de button hieronder. De stadionkassa zal één uur voor de wedstrijd open gaan.

Koop hier je kaartje!

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.