Overwinning voor Jong RKC in vermakelijke oefenpot


Jong RKC Waalwijk heeft gisteravond in het Mandemakers Stadion een overwinning geboekt. Het eerste elftal van amateurvereniging GVV Unitas uit Gorinchem werd met 3-2 verslagen. Namens de Geelblauwen scoorden Ingo van Weert, Leon van den Hoven en Jan Lammers.

Om in het wedstrijdritme te blijven organiseerden beide ploegen een oefenwedstrijd. Jong RKC speelt op 29 januari het competitieduel tegen Jong PEC Zwolle. In voorbereiding hierop werd de strijd aangegaan met GVV Unitas. De huidig nummer zes van de Hoofdklasse B reisde af naar Waalwijk voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Jong RKC liet van zich spreken in de eerste helft. Alle drie de Waalwijkse doelpunten vielen namelijk in het eerste bedrijf. Ingo van Weert was trefzeker uit een hoekschop, waarna niet veel langer Leon van den Hoven de Gorinchemse doelman uittestte. Zijn schot was echter zo goed geraakt dat het afstandsschot binnenviel: 2-0. Jong RKC bleek uit standaardsituaties uiterst effectief. Nog voor het rustsignaal maakte de Geelblauwen hun derde goal van de avond. Jan Lammers vond het net uit weer een corner.

Met de overwinning tankt Jong RKC een goed gevoel richting de hervatting van de competitie. Hierin zal het de beloftenelftallen van PEC Zwolle, FC Emmen, N.E.C., Fortuna Sittard, ADO Den Haag, FC Twente, Feyenoord, Willem II en Heracles Almelo.    

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Willem II


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
26 Oktober 2019, 18:30
Koning Willem II Stadion, Tilburg

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.