RKC wil goede lijn in tweede seizoenshelft doortrekken


Morgenavond ontvangt ons RKC Jong Ajax in het eigen Mandemakers Stadion. Om 20.00 uur trappen de huidige nummers acht en twaalf af voor de 21e speelronde in de Keuken Kampioen Divisie.

RKC gaat tegen Jong Ajax op jacht naar de vijfde thuiszege van het seizoen. Eerder werd er in de eerste seizoenshelft tegen Telstar, Jong FC Utrecht, N.E.C. en MVV Maastricht drie punten bijgeschreven. Het laatste thuisduel wat werd gespeeld in Waalwijk ging verloren; Go Ahead Eagles was met 1-3 te sterk. Na de knappe uitoverwinning bij TOP Oss vorig weekend wil de ploeg van Fred Grim the winning mood vasthouden.

Met Jong Ajax treft ons RKC een lastige tegenstander. Met overwinningen op N.E.C. (4-0), FC Twente (2-5) en Sparta (2-0) heeft het meerdere malen laten zien tot waar het toe in staat is. Daar komt bij dat de Amsterdammers al vijf wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Vorige week werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Jong PSV, maar gezien de kansenverhouding was deze volledig in het overwicht van de Ajacieden. Aan scorend vermogen heeft Jong Ajax geen gebrek; in achttien van de voorgaande twintig competitieduels wist de ploeg van trainer Michael Reiziger telkens minimaal één keer het net te vinden.

Goalgetters
Blikvanger van het huidige Jong Ajax is zonder twijfel de Braziliaan Danilo Pereira. De huidig clubtopscorer wist acht keer het net te vinden, waaronder twee maal vorig weekend. Danilo was eerder dit seizoen al een doorn in het oog van de Geelblauwen. Op De Toekomst had hij een groot aandeel in de 2-1 nederlaag van ons RKC door beide treffers te maken.

Buiten Danilo heeft Jong Ajax zich in de winterstop verzekerd van een doelpuntenmaker. Mateo Cassierra werd in de zomer verhuurd aan FC Groningen, maar wist daar geen vaste waarde te worden. Hierop keerde hij vroegtijdig terug naar De Toekomst, maar dat Cassierra kwaliteiten heeft, staat vast. In de 46 wedstrijden die hij in het beloftenelftal speelde, scoorde hij namelijk 29 keer. Jong Ajax heeft dus voldoende kwaliteiten in de aanval, waar RKC zeker rekening mee dient te houden.

Balans
Ons RKC en Jong Ajax speelden in de historie negen wedstrijden. Vijfmaal trokken de Amsterdammers aan het langste eind, tegenover één Waalwijkse zege en drie gelijke spelen. De enige overwinning werd op 26 augustus 2016 geboekt; de Geelblauwen wisten door Kenny Anderson (2x) en Serginho Greene met 3-2 te winnen.

Kaartverkoop
Voor dit duel zijn nog kaarten beschikbaar. Voor meer informatie of het kopen van wedstrijdkaarten kunt u klikken op onderstaande button. De stadionkassa is zoals gewoonlijk vanaf één uur voor de wedstrijd geopend.

Koop een kaartje

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

ADO Den Haag

Eredivisie
25 Augustus 2019, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.