RKC 2 verliest tweede wedstrijd in kampioenspoule


RKC 2 heeft ook haar tweede wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. Gisterenavond was het tweede elftal op bezoek bij Fortuna Sittard 2 en verloor het met 1-0. De zwaarbevochten wedstrijd werd beslist door een afstandsschot van Tom Ghislain in de eerste helft.

De wedstrijd begon wat stroef en beide partijen kregen niet echt grote kansen om te scoren. Wel was het RKC met het meeste balbezit en werd het spel gespeeld op de helft van de thuisploeg. Toch was het Fortuna dat de voorsprong pakte. Ghislain haalde uit van een meter of dertig, waarna de bal met behulp van de wind een flinke zwabber maakte en Jordy Zielschot op het verkeerde been zette: 1-0. De ploeg van Sander Duits deed er vervolgens alles aan in de eerste helft om de gelijkmaker te maken, maar echt grote kansen kwamen er niet.

De Waalwijkers begonnen de tweede helft met volle moed en gingen verder waar het de eerste helft was gebleven. Enkele voorzetten via links gingen rakelings voorlangs en werden door niemand aangeraakt. Ook via de rechterkant werd RKC gevaarlijk met individuele acties en een paar gevaarlijke schoten. Halverwege de tweede helft leek RKC zichzelf toch te belonen met een afstandsschot van de plek waar Fortuna eerder de 1-0 had gemaakt. De bal raakte de lat en leek over de doellijn te gaan, maar de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter zagen het anders en het doelpunt werd niet geteld. In het laatste kwartier deed RKC er alles aan om te scoren en werd Ingo van Weert nog in de spits gezet. Deze wist ook bijna te scoren met een schot van dichtbij, maar het werd echter geblokt door een verdediger. Fortuna kreeg in de laatste minuten ook een aantal goede mogelijkheden, maar Zielschot hield RKC overeind met twee goede reddingen. Ondanks alle risico’s die RKC nam en de kansen die er nog werden gecreërd, leidde het niet tot de aansluitingstreffer en verloren de Geelblauwen met 1-0 van Fortuna Sittard 2.

 

Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma tegen FC Emmen 2. Deze wedstrijd in het eigen Mandemakers Stadion wordt gespeeld om 14:00 uur. Toegang is gratis.

 

Opstelling RKC 2: Jordy Zielschot (k), Nigel Langras (40’ Noël de Graauw), Ingo van Weert, Daan van der Harst, Tom Cappan, Najim Haddouchi © (75’ Leon van den Hoven), Nikki Baggerman, Ezra Walian, David Min, Roland Bergkamp en Saïd Bakari

Opstelling Fortuna 2: Azbe Jug (k) ©, Jens Kroon (75’ Carli Raghmani), Ruben Dos Ramos, Mahamadou Dembélé (46’Jesus Da Silva), Tom Ghislain, Liam Houkes, Bas Breukers, Dimitrios Ioannidis, Nassim El Ablak, Fatih Kurnaz (46’ Sander Rau) en Aron Dobos

Scoreverloop:
1-0      14 min.                       Tom Ghislain

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Ajax

Eredivisie
19 Oktober 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.