RKC gaat in Velsen-Zuid voor de maximale score in 2019!


2019 is pas net zes weken oud, maar toch kan het begin van dit jaar al als succesvol worden bestempeld. Met vier overwinningen is ons RKC uit de startblokken geschoten. TOP Oss, Jong Ajax, Jong FC Utrecht en FC Den Bosch werden allemaal opzij gezet, waardoor de Geelblauwen een sprong op de ranglijst hebben gemaakt. De huidige situatie is namelijk dat RKC zich terugvindt op de achtste plaats en de gedeelde eerste plek in de derde periode. Vanavond reist de ploeg van Fred Grim af naar Telstar om de zegereeks hopelijk voort te zetten.

Zomeravondvoetbal
Eerder dit seizoen kwam Telstar al op bezoek in het Mandemakers Stadion. Op de eerste speeldag van de competitie bezorgde Emil Hansson de Geelblauwen op een zomeravond in augustus drie punten door het enige doelpunt te maken. De Zweed is vanavond echter helaas niet in staat om dit over te doen: hij ontving tegen FC Den Bosch zijn vijfde gele kaart en is dus geschorst. Beide ploegen bleven na de eerdere confrontatie voornamelijk in het rechterrijtje steken, al heeft RKC sinds de winterstop de weg omhoog gevonden.

Hongerig
Wat betreft de Witte Leeuwen is het niet het seizoen waar men op gehoopt had in Velsen-Zuid. Vorig seizoen werd het in de play-offs uitgeschakeld door De Graafschap en deelname aan deze wedstrijden was ook nu weer het doel. Echter is Telstar de huidige nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. In de vorige speelronde ging de ploeg van Mike Snoei met 2-0 onderuit bij MVV Maastricht. Ondanks dat er knap gelijk werd gespeeld tegen NEC en Sparta dateert de laatste overwinning van 10 december 2018, toen er werd gewonnen van Jong AZ. Velsen-Zuid is dus hongerig naar een overwinning.

MVP van Velsen-Zuid
Terell Ondaan mag zich op dit moment de ‘most valuable player’  van Telstar noemen. Met vijf doelpunten en evenveel assists is hij een zekerheidje bij Mike Snoei. Toch draagt Ondaan pas sinds afgelopen oktober het wit van Telstar. Hij kwam niet meer in de plannen voor bij PEC Zwolle en stapte over naar de club uit Noord-Holland. Daar liet hij in zijn debuutwedstrijd tegen Helmond Sport direct van zich spreken. Met twee assists had hij een enorm aandeel in de 0-2 gewonnen uitwedstrijd. Tevens is Ondaan ondanks zijn 25 jaar een ervaren voetballer. Met 98 Eredivisieduels op zijn conto mag hij met recht een gevaarlijke pion van de Witte Leeuwen worden genoemd.  

Head to Head
Telstar en RKC speelden in de Eerste Divisie tot nu toe 23 wedstrijden tegen elkaar. De Witte Leeuwen blijken een graag geziene tegenstander van de Geelblauwen. Liefst vijftien van de 23 wedstrijden resulteerde in een overwinning. Hier staan vijf Noord-Hollandse zeges en drie gelijke spelen tegenover. De laatste overwinning in het Rabobank IJmond Stadion dateert van 13 januari 2017. Johan Voskamp (2x), Moussa Sanoh en Vlatko Lazic zorgden voor een 0-4 overwinning.  

 

Klik hier voor alle statistieken tussen beide teams! SC Telstar en ons RKC trappen vanavond om 20.00 uur af in het Rabobank IJmond Stadion. Niet aanwezig in Velsen-Zuid? Volg de Geelblauwen via Facebook, Instagram en Twitter!

 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Ajax

Eredivisie
19 Oktober 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.