RKC 2 boekt tweede zege in Beloftencompetitie

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

RKC 2 is er gisteren in geslaagd om een overwinning in de Reservecompetitie te boeken. In het eigen Mandemakers Stadion werd ADO Den Haag 2 verslagen, wat tot dat moment nog zonder verliespartij was. Voor rust zette Darren Maatsen de thuisploeg op voorsprong, waar Mario Bilate vlak na rust de eindstand op 2-0 bepaalde.

Waar er eerder al werd gewonnen van de beloften van N.E.C. (2-1), gelijkgespeeld tegen FC Emmen (1-1) en verloren van PEC Zwolle en Fortuna Sittard (3-0 en 1-0), werd gisteravond voor de tweede maal gewonnen.

De ploeg van Sander Duits en Erwin van Breugel begon uitstekend aan de wedstrijd. Toch moest het nog even wachten op de openingstreffer. Die kwam binnen het eerste halfuur op naam van Darren Maatsen. De rappe buitenspeler profiteerde van een fout in de verdediging van ADO en verschalkte doelman Indy Groothuizen: 1-0.

Waar het bij dat ene doelpunt in de eerste helft bleef, kreeg RKC in de eerste minuut van het tweede bedrijf een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Mario Bilate bleef uiterst koel voor de goal en schoot de 2-0 binnen. De vroege verdubbeling van de achterstand bleek ADO teveel. Beide ploegen creëerden hierna nauwelijks nog grote en uitgespeelde mogelijkheden waardoor de Geelblauwen een belangrijke overwinning boeken.

RKC 2 speelt op 8 april haar volgende competitiewedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij de beloften van de huidige koploper FC Twente (18.30 uur). De Geelblauwen hebben momenteel zeven punten uit zes wedstrijden.

 

Opstelling RKC Waalwijk 2: Jordy Zielschot, Noël de Graauw, Ingo van Weert, Kevin Nikolov ©, Gigli Ndefe, Najim Haddouchi, Leon van den Hoven, Saïd Bakari, Darren Maatsen, Mario Bilate, David Min.

Opstelling ADO Den Haag 2: Indy Groothuizen ©, Robin Polley, Dehninio Muringen, Jamal Amofa, Nadir Achahbar, John Aidan Reynolds, Kyle Ebecilio, Maarten Rieder, Chovanie Amatkaryo, Killian van Mil, Yahya Boussakou.

Scoreverloop
1-0      26’       Darren Maatsen
2-0      46’       Mario Bilate

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.