Alleen winst telt in Maastricht


De gifbeker in Waalwijk bleek nog altijd niet leeg. Vorige week vrijdag verloor RKC in het eigen Mandemakers Stadion van SC Cambuur (0-2). Er is sinds mid-februari een onaangename trend ontstaan. De ploeg van Fred Grim speelde wederom verdienstelijk. Er werden veel kansen gecreëerd en de Geelbauwen hadden het overwicht op het veld. De eigen mogelijkheden werden echter niet verzilverd en de tegenstander bleek effectiever. In de afgelopen vier wedstrijden werd er slechts één punt behaald. Hierdoor zijn de Waalwijkers afgezakt naar de twaalfde plek op de ranglijst en zal het moeten stijgen voor deelname aan de play-offs. De eerste stap tijdens deze missie zal vanavond gezet moeten worden in de uitwedstrijd tegen MVV. 

Zelfde schuitje
De tegenstanders van vanavond zitten in hetzelfde schuitje als de Waalwijkers. De Maastrichtenaren wisten zeer sterk uit de winterstop te komen. Na een ingecalculeerde thuisnederlaag tegen FC Twente en een knap gelijkspel bij Jong PSV wist MVV tevens een serie van vijf opeenvolgende overwinningen neer te zetten. De ploeg van Ron Elsen wist echter de afgelopen weken niet te winnen. Eerst werd er verloren van Go Ahead Eagles waarna afgelopen weekend de ploeg niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Almere City.  De competitie houdt er een zeer spannende stand rondom de play-offs op toe. Zo is het verschil tussen de nummer zeven van de ranglijst MVV en nummer twaalf RKC Waalwijk slechts vier punten.

Sterkhouders
Het lijkt op voorhand duidelijk op welke spelers van MVV Fred Grim wat extra nadruk heeft gel bij de analyse. Dit heeft alles te maken met de eenduidigheid aan scorend vermogen binnen de ploeg van Ron Elsen. Zo wisten Anthony van den Hurk en Joeri Schroijen beiden tien keer het net te vinden. Koen Kostons volgt op gepaste afstand met vijf treffers. Tot dusver wist MVV zevenendertig keer te scoren. Hierdoor zijn Van den Hurk en Schroijen verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van de gehele doelpuntenproductie van de Maastrichtenaren.

Head to Head
MVV lijkt in het eigen Stadion de Geusselt een absolute angstgegner van RKC Waalwijk te zijn. Van de dertien voorgaande edities wisten de Geelblauwen slechts éénmaal met de drie punten naar huis te gaan. De overige twaalf treffen worden eerlijk onderverdeeld. Zes keer werd er gewonnen door MVV en zes keer werden de punten gedeeld. In deze dertien wedstrijden bleek MVV ook vaker trefzeker. De Maastrichtenaren wisten twintig doelpunten te produceren, waar de Waalwijkers tien keer wisten te scoren.

De laatste overwinning in Maastricht dateert van 15 april 2000. In de KPN Telecompetitie bezorgde Emmanuel Nwakire de uitploeg met het enige doelpunt van de wedstrijd drie punten. De laatste keer dat ons RKC speelde in de Limburgse provinciehoofstad nam het een punt mee naar huis. 0-0 was toen de eindstand. Eerder dit seizoen werd er gewonnen van de Sterrendragers. Dylan Seys, Kevin Vermeulen en Emil Hansson namen de treffers op zich in de 3-1 gewonnen wedstrijd. De wedstrijd van vanavond gaat om 20.00 uur van start in Stadion de Geusselt.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


PEC Zwolle


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
15 September 2019, 12:15
MAC3Park Stadion, Zwolle

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.