RKC moet positie in linkerrijtje verstevigen tegen Jong AZ


Het is met het oog op de play-offs dit jaar ongekend spannend in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil tussen de nummer zeven en dertien van de ranglijst bedraagt slechts drie punten, waarbij virtueel tot en met plek elf recht  geeft op deelname aan de play-offs. RKC heeft na het gelijke spel tegen Roda JC met een achtste plek een prima uitgangspositie om zich hiervoor te kwalificeren. Al weten de Geelblauwen dat met deze stand elk slippertje uiteindelijk fataal kan zijn. Tegen Jong AZ telt er daarom niets anders dan de winst.

Prima reeks
Op het eerste gezicht moet de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie een prooi zijn voor de Waalwijkers. De ploeg van Michel Vonk weet enkel Helmond Sport en Jong FC Utrecht onder zich te houden. Desalniettemin zijn de Alkmaarders bezig aan een prima reeks. Van de afgelopen negen duels werd er slechts driemaal verloren. Vier keer moest Jong AZ de punten delen en twee keer werd er zelfs gewonnen, met als uitblinker de 4-0 overwinning tegen NEC van begin vorige week. Overigens waren de verliespartijen altijd minimale nederlagen: 1-0. Hierdoor verloren de Alkmaarders sinds 8 februari geen enkel duel met meer dan één doelpunt verschil.

De ploeg van Fred Grim moet het vanavond in ieder geval stellen zonder Paul Quasten en Sylla Sow. Eerstgenoemde pakte vorige week zijn vijfde gele kaart van het seizoen is daarmee geschorst, terwijl Sow in diezelfde wedstrijd het veld geblesseerd moest verlaten.

Verdedigend sterk
Daar staat tegenover dat Jong AZ (38) een van de minst scorende ploegen van de competitie is. Enkel Helmond Sport (31) scoorde minder, waar de leeftijdsgenoten van FC Utrecht net zo vaak het net troffen. De scherpschutters van de Alkmaarders zijn Tijjani Reijnders en Jelle Duin. Middenvelder Reijnders kwam dit seizoen tot zes doelpunten en is daarmee clubtopscorer. Duin wist als aanvaller tot dusver driemaal het doel te vinden. Zoals gezegd compenseren ze dit met een verdedigende organisatie die weinig weggeeft, waarmee ze de laatste wedstrijden uiterst effectief zijn.

Recente historie
Begin vorig seizoen maakte Jong AZ haar intreden op het één na hoogste niveau van het Nederlandse betaalde voetbal. Hierdoor is de wedstrijd van vrijdagavond pas drie keer eerder afgewerkt. De resultaten konden niet eerlijker verdeeld zijn. Beide ploegen wisten eenmaal te winnen en het overige duel werd gelijkgespeeld. Ook wisten allebei de teams in totaal vier keer tegen elkaar te scoren. Het enige onderlinge duel dat op het AFAS Trainingscomplex werd afgewerkt eindigde op 25 augustus 2017 in een 2-1 overwinning voor de beloften. Hierna werd er in 2018 met 1-0 gewonnen en met 2-2 gelijkgespeeld. 

Deze 2-2 vond eerder dit seizoen plaats in het eigen Mandemakers Stadion. Ons RKC kwam in de eerste minuut al op voorsprong door Mario Bilate, maar kwam hierna op achterstand via Tijjani Reijnders en Ferdy Druijf. In de 94e minuut werd alsnog een punt behaald toen Nikki Baggerman de 2-2 binnenschoot.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Ajax

Eredivisie
19 Oktober 2019, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.