RKC 2 boekt belangrijke zege op Feyenoord 2


RKC 2 heeft gisteravond in het eigen Mandemakers Stadion een prima overwinning geboekt op de beloften van Feyenoord. Na anderhalf uur stond er een 3-0 eindstand op het scorebord. Darren Maatsen en Jari Koenraat (2x) waren verantwoordelijk voor de Waalwijkse doelpunten.

De ploeg van Sander Duits en Erwin van Breugel wist dat het een belangrijke pot tegemoet ging. Bij winst zouden de Geelblauwen weer aanhaken bij de middenmoot, bij verlies zouden de staartploegen dichterbij komen. Het belang van deze wedstrijd was dus duidelijk.

RKC 2 moest in de beginfase goed opletten doordat Feyenoorders Splinter de Mooij en Ömer Gündüz mogelijkheden kregen op de openingstreffer. Toch was het RKC wat scoorde. Darren Maatsen verschalkte doelman Elber Evora en bracht de score, en tevens de ruststand, op 1-0.

Grote man van de avond werd echter Jari Koenraat. In de 52e en 77e minuut bracht hij de eindstand op 3-0. Bovendien zagen de toeschouwers dat Kevin Vermeulen weer steeds dichter bij een terugkeer in de eerste selectie is. In de wedstrijd tegen Feyenoord speelde hij ruim 70 minuten mee. Het betekende uiteindelijk een prima overwinning van RKC 2 dat hiermee drie belangrijke punten pakt in de Eredivisie Beloften. 

Opstelling RKC Waalwijk 2: Heemskerk, Langras, Van Weert, Van der Harst, Bakari, Baggerman, Maatsen ('72 Haddouchi), Tahiri, Walian, Vermeulen ('72 Min), Koenraat ('86 Cappan)

Wissels: De Graauw, Prinssen, Van den Hoven, Haddouchi, Min, Cappan

 

Opstelling Feyenoord 2: Evora, Reith, Hoogenboom, Van Mullem, Loshi ('72 Lewis), Gündüz ('60 Vlijter), Van der Kust, Vicario, Amadin, De Mooij, Yates ('76 Huijgen)

Wissels: Van Leeuwen, Huijgen, Vlijter, Lewis

 

Scoreverloop
'22     1-0     Darren Maatsen
'52     2-0     Jari Koenraat
'77     3-0     Jari Koenraat

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Willem II


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
26 Oktober 2019, 18:30
Koning Willem II Stadion, Tilburg

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.