RKC weet wat het te doen staat tegen FC Dordrecht

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC ontvangt vanavond FC Dordrecht in het eigen Mandemakers Stadion. Tijdens dit duel gaat de ploeg van Fred Grim op jacht naar een nieuwe driepunter. Afgelopen vrijdag wisten de Waalwijkers nog met 2-4 te winnen op bezoek bij Jong AZ. Een nieuwe overwinning zou wel eens cruciaal kunnen zijn voor het behalen van de play-offs. In de wetenschap dat een aantal achtervolgers tegen elkaar spelen, telt er niets anders dan de winst.

Alles mogelijk
Daarnaast zullen de Waalwijkers met een schuin oog kijken naar plek zes van de ranglijst. Deze positie wordt momenteel bezet door Almere City FC, die vier punten voorsprong hebben op de Geelblauwen. Ook nummer vijf van de ranglijst, FC Den Bosch, staat nog vier punten voor op RKC. Zij hebben alleen een beter doelsaldo dan Almere.  De reden dat deze positie nog belangrijker is geworden komt door Jong PSV. Doordat de Eindhovenaren virtueel in de top vijf staat, geeft plek zes recht om de eerste ronde van de play-offs over te slaan. Hoewel het behalen van de nacompetitie als prioriteit geldt, zal er altijd gekeken worden of er meer in het vat zit.

Toch rekent ons RKC zich nog niet rijk. Vier punten is namelijk ook het gat met nummer 12 NEC. Gezien het feit dat er nog twee lastige uitwedstrijden op het programma staan tegen datzelfde NEC en Go Ahead Eagles, kan er nog alles gebeuren. Drie punten tegen FC Dordrecht zijn daarom zeer gewenst.

Eiland
Voor de tegenstanders van vanavond is het seizoen al zo goed als gespeeld. De ploeg draait in de onderste regionen en staat ook daar op een eiland. Met zeven punten achterstand op nummer zestien FC Volendam en zes punten voorsprong op Jong AZ is het zeer aannemelijk dat de ploeg het seizoen als nummer zeventien af gaat sluiten. Het team van Claudio Braga kent betreft scorend vermogen twee spelers die er bovenuit steken. Oussama Zamouri en Jeremy Cijntje hebben beiden al acht keer het net gevonden. Eerstgenoemde wist tevens tweemaal een assist af te leveren, waar Cijntje zelfs zes keer een ploeggenoot succesvol wist te bedienen. In Dordrecht bleek Zammouri de sta in de weg van de Geelblauwen door eerder dit seizoen tweemaal te scoren.

Memorabel
De Waalwijkers kennen een prima historie tegen FC Dordrecht. Het treffen werd over alle competities tot dusver 33 keer eerder afgewerkt. Hiervan wisten de Geelblauwen 21 keer te zegevieren. Opvallend is het lage aantal gelijke spelen. De punten werden slechts vier keer eerder gedeeld. Het meest memorabele gelijkspel gebeurde op 6 februari 2009. Drie Waalwijkse doelpunten van De Ceulaer, Snoyl en Benschop waren niet genoeg voor de winst: 3-3. De Schapenkoppen wisten acht keer in de historie de winst te pakken. In het Mandemakers Stadion gebeurde dit telkens met een minimale marge. Eenmaal eindigde het in 0-1 en twee keer zou 1-2 de einduitslag zijn.  

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.