RKC en Excelsior treffen elkaar met vertrouwen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Vanmiddag speelt ons RKC de eerste wedstrijd van de halve finale in de Keuken Kampioen Play-Offs. In het eigen Mandemakers Stadion ontvangen we de nummer zestien van de Eredivisie: SBV Excelsior. Beide ploegen lijken in goede vorm te steken na recente resultaten.

Wonder van Waalwijk
‘Het Wonder van Waalwijk’, ‘Remontada’. Alle registers werden opengegooid afgelopen dinsdagavond na RKC-NEC. Na een 2-0 nederlaag in Nijmegen leek de ploeg van Fred Grim een lastige avond tegemoet te gaan. In de uitwedstrijd creëerden de Geelblauwen genoeg kansen, maar het zo belangrijke uitdoelpunt bleef uit. Dát de kansen er waren was echter hoopvol voor de thuiswedstrijd.

En hoe bleek uiteindelijk! Vlak voor rust opende Dylan Seys de score, na een fout in de Nijmeegse defensie. Na ruim een uur bleef een voorzet hangen in de zestien en zag Mario Bilate zijn schot worden geblokt. Stijn Spierings was er echter als de kippen bij om de bal op te pikken en hard en hoog raak te schieten. Na 70 minuten konden de supporters weer juichen nadat Anas Tahiri een fijne steekbal had op Bilate, die uiterst koel bleef en de bal achter Branderhorst schoof. Het zorgde voor uitzinnige taferelen op zowel het veld als de tribunes. Met de 3-0 overwinning tankten de spelers flink wat vertrouwen, wat zeker nodig is tegen de tegenstander van vandaag.

Juiste moment
Die tegenstander is zoals bekend Excelsior. De Rotterdammers lijken precies op het juiste moment te pieken. Na tien achtereenvolgende duels zonder overwinning, waarbij de 2-1 nederlaag tegen NAC Breda het opstappen van Adrie Poldervaart betekende, werden de laatste twee wedstrijden van de competitie gewonnen. Waar in de voorgaande wedstrijden juist het scoren een manco leek, werd er onlangs nog gewonnen van Heracles Almelo (4-5) en AZ (4-2). Prima resultaten waar trainer Ricardo Moniz op verder wil bouwen in de Play-Offs.

De selectie van Excelsior ziet zowel jeugdig talent als ervaren routiniers. Jerdy Schouten, Thomas Oude Kotte, Siebe Horemans, Ryan Koolwijk, Luigi Bruins en Mounir El Hamdaoui zijn meerdere voorbeelden. Luigi Bruins is dit seizoen de MVP van de Rotterdammers met zes doelpunten en zes assists. Hij moet de topscorerstitel echter laten aan de IJslander Élias Már Ómarsson; hij trof zevenmaal het doel.

Head to Head
RKC en Excelsior troffen elkaar over alle competities gezien tot nu toe vijftien keer. Acht van deze duels werden een overwinning voor de Geelblauwen, tegenover drie Rotterdamse zeges en acht gelijke spelen. Iedereen die ons RKC een warm hart toedraagt heeft echter een bittere smaak in de mond als men terugdenkt aan thuiswedstrijden tegen de Rotterdammers. In 2014 speelden de ploegen voor het laatst tegen elkaar en eindigde het duel in Waalwijk in 2-2, waardoor ons RKC afzakte naar de Jupiler League en Excelsior promoveerde. Vijf jaar na dato zijn de rollen omgedraaid en hoopt de ploeg van Fred Grim te winnen, om zo de finale van Keuken Kampioen Play-Offs te bereiken.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.