RKC op zoek naar eerherstel tegen Sparta

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

RKC kreeg afgelopen week een flinke dreun te verwerken tegen PEC Zwolle. De Waalwijkse formatie was een uur lang de betere ploeg, maar stapte uiteindelijke met een geflatteerde 6-2 nederlaag van het veld af. Het is zaak om deze wedstrijd snel te vergeten en de focus op zaterdagavond te leggen want dan wacht met Sparta weer een concurrent. De Rotterdammers kenden een sterk begin van het seizoen, maar moesten tegen Ajax en AZ wel twee flinke nederlagen slikken.

Eerherstel
Afgelopen  zondag leek het er lange tijd op dat RKC weleens de eerste drie punten van het seizoen bij zou kunnen gaan schrijven. Een geweldige streep van Melle Meulensteen die een snelheid van 135 kilometer per uur bereikte en een voorzet die zomaar binnenviel van nieuwkomer Clint Leemans zorgde ervoor dat de openingstreffer van Ilias Bel Hassani onschadelijk werd gemaakt. Tot op het uur had RKC weinig te vrezen van de Blauwvingers, maar de in de 56e minuut ingevallen Reza Ghoochannejhad liet de hele wedstrijd kantelen. De nieuweling aan Zwolse kant had namelijk maar 28 minuten nodig om vier keer te scoren en de wedstrijd zo persoonlijk op slot te gooien. Gustavo Hamer bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 6-2 en liet RKC zo enigszins onterecht tegen een dikke nederlaag aanlopen.

Tegenstander
Komende zaterdag om 18:30 uur wacht er op Het Kasteel met Sparta weer een tegenstander die dit seizoen zomaar bij RKC in de buurt kan eindigen. De ploeg van Henk Fraser is het seizoen voortvarend begonnen met acht punten uit de eerste vier wedstrijden, maar de laatste twee wedstrijden leverde wel flinke nederlagen op. Er zullen dus ook deze week weer voldoende kansen liggen voor RKC om een positief resultaat te halen. De ploeg zal zich dan alleen wel moeten wapenen tegen de snelle aanvallers van de Spartanen.

Head to Head
De algehele balans tegen Sparta biedt hoop voor RKC. Zo wist RKC  19 van de 44 ontmoetingen te winnen, won Sparta 13 keer en eindigde de wedstrijd 12 keer in een gelijk spel. De laatste Eredivisie ontmoetingen dateren van het seizoen 09/10. Toen won Sparta in eigen huis met 1-0 en was RKC in Waalwijk te sterk met 4-1.

Arbitrage
Scheidsrechter bij Sparta-RKC is de heer Bax. Hij wordt geassisteerd door de heren Brondijk en Dobre. Vierde official is de heer Hensgens. VAR voor dit duel is de heer Higler, AVAR is de heer De Groot.

Live
Vanavond niet aanwezig in Het Kasteel? Volg het liveverslag via Twitter of op TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.