RKC gaat op bezoek in De Galgenwaard

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Komende zondag staat er voor RKC de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt in het Stadion Galgenwaard. Vooraf gezien zal het een lastige wedstrijd worden voor de geelblauwen, aangezien FC Utrecht de huidige nummer 4 is van de ranglijst. Desalniettemin zal ons RKC met vertrouwen afreizen naar de Domstad en proberen de eerste uitoverwinning te boeken van dit seizoen.

Het vertrouwen van RKC komt voort uit de resultaten van de laatste weken. Uit de laatste drie wedstrijden behaalde de ploeg namelijk 4 punten en verloor het alleen in De Kuip van Feyenoord. Afgelopen zondag kwam FC Emmen op bezoek in Waalwijk en op deze wedstrijd stond aardig wat spanning omdat RKC zeker niet mocht verliezen. Een laat doelpunt van Sylla Sow zorgde ervoor dat de ploeg van Fred Grim een zeer verdiend punt overhield aan de wedstrijd. RKC was de betere van de twee ploegen, maar miste teveel grote kansen. Nu is het zaak om het positieve gevoel vast te houden van de afgelopen weken.

Fred Grim mist zondag in ieder geval Hans Mulder. De RKC'er kreeg tegen FC Emmen zijn tweede gele kaart en is dus één duel geschorst. Stijn Spierings keert juist weer terug van een schorsing wegens zijn vijfde gele kaart.  

FC Utrecht
Tegenstander FC Utrecht draait tot nu toe een prima seizoen. John van den Brom heeft de beschikking over een zeer talentvolle selectie, die dit seizoen al vaker heeft laten zien goed te kunnen voetballen en heel gevaarlijk te zijn bij standaardsituaties. Zo wist de ploeg hieruit al twaalf keer te scoren en is het dus oppassen geblazen voor RKC. Op dit moment zit de thuisploeg wel in een mindere fase. Zo verloor het de laatste twee wedstrijden met 4-0 en 0-3 van Ajax en AZ. Het is nu aan RKC om ze de volgende nederlaag te bezorgen.

Head-to-head
De balans tussen de twee ploegen is in het voordeel van FC Utrecht. Zij wonnen 23 van de 47 ontmoetingen tot nu toe. Verder eindigde de wedstrijd 10 keer in een gelijk spel en won RKC 14 keer. De laatste ontmoeting vond plaats op 9 februari 2014 en toen won RKC in eigen huis met 5-2. De doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Romeo Castelen, Daniël de Ridder, Kenny Anderson, Jean-David Beauguel en Aurélien Joachim. 

Arbitrage
De wedstrijd zal morgen onder leiding staan van scheidsrechter Sander van der Eijk. De leidsman wordt geassisteerd door de heren De Nas en Lapar. Vierde official is de heer Bijl, VAR en AVAR zijn de heren Gerrets en Dobre.

Live
Morgen niet aanwezig in De Galgenwaard? Volg dan het liveverslag via Twitter of via TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.