RKC kruist degens met directe concurrent VVV-Venlo

Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

In het Mandemakers Stadion staat morgenavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar op de rol. Tegenstander is de huidige nummer zeventien van de ranglijst, VVV-Venlo. Tegen de Limburgers wil ons RKC zich revancheren van de kostbare nederlaag tegen ADO Den Haag van afgelopen zondag.

Het is voor RKC van belang dat het een goede wedstrijd op de mat legt om zo de kater van de wedstrijd tegen ADO Den Haag weg te spoelen. De Waalwijkers hadden het betere van het spel, maar zou door twee standaardsituaties niet de punten mee naar huis nemen. Afgelopen week versterkten de Geelblauwen met Richard van der Venne en Emil Hansson. Waar eerstgenoemde werd overgenomen van Go Ahead Eagles is Hansson een halfjaar gehuurd van Hannover 96. Beide spelers zijn wedstrijdfit en kunnen morgenavond al voor ons RKC spelen.

VVV-Venlo
De ploeg uit Venlo staat momenteel 17e op de ranglijst en heeft vijf punten meer dan RKC. Aan het eind van vorig jaar stelde VVV Hans de Koning aan als hoofdtrainer. Hiermee is er zaterdag een weerzien met de oud-trainer van RKC. Ondanks de matige eerste seizoenshelft is VVV-Venlo dit nieuwe decennium wel sterk begonnen. De Limburgers pakte in het eigen stadion een punt tegen PSV. Bij VVV-Venlo is het dit seizoen vooral letten op Van Ooijen en Opoku. Middenvelder Van Ooijen wist dit seizoen al vijf keer te scoren en is daarmee clubtopscorer van VVV-Venlo.

Head-to-Head
De onderlinge balans tussen beide ploegen is ruim in het voordeel van de Geelblauwen. Twintig keer eerder stond in het Mandemakers Stadion de ontmoeting tussen RKC en VVV op de rol. De Waalwijkers wisten negen maal te winnen, speelde drie keer gelijk en verloren ook drie maal. De laatste ontmoeting in de Eredivisie eindigde in een 1-1 gelijkspel. Op 22 september 2012 zorgde Teddy Chevalier voor het enige Waalwijkse doelpunt.

Een overzicht van alle doelpunten van de laatste jaren vind je hier!

Arbitrage
De wedstrijd (19.45 uur) zal morgen onder leiding staan van scheidsrechter Edwin van de Graaf. De leidsman wordt geassisteerd door de heren Van de Ven & Weterings. Vierde official is de heer Oostrom, VAR en AVAR zijn de heren Nagtegaal en Bluemink.

Live
Morgen niet aanwezig bij de wedstrijd? Volg dan het liveverslag via Twitter of via TV op FOX Sports 3.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.