RKC hoopt carnavalsweekend goed te beginnen tegen Sparta Rotterdam

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

In het Mandemakers Stadion staat morgenavond een belangrijk thuisduel op het programma. Tegen Sparta Rotterdam wordt het carnavalsweekend geopend en de Geelblauwen hopen deze te beginnen met drie hele belangrijke punten.

Met nog elf wedstrijden op het programma, is het voor RKC van groot belang dat het een goed resultaat neerzet. Dit moet het in ieder geval doen zonder verdediger Juriën Gaari. De rechtsback ontving afgelopen weekend uit tegen Ajax zijn vijfde gele kaart, waardoor hij automatisch één duel is geschorst. RKC gaat op zoek naar de eerste driepunter van 2020, waar in de vorige thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle het eerste punt werd behaald.

RKC zal vanavond aantreden in het speciale Carnavalsshirt. In de media is de afgelopen week veel aandacht besteedt aan dit shirt, maar vanavond is het dan eindelijk zo ver. De Geelblauwen zullen in de kleuren van Schoenlapperslaand gaan proberen het thuispubliek drie punten én een goed begin van hun carnaval te geven.

Sparta Rotterdam
De Rotterdamse formatie van Henk Fraser staat momenteel op een elfde plek, maar staat maar drie punten boven de streep. Het is voor Sparta dus ook cruciaal dat zij hierin een groter gat gaan slaan. Sparta is de laatste tijd wisselvallig. Ze hebben in de laatste vijf wedstrijden één keer gewonnen (4-2 tegen ADO Den Haag), één keer gelijkgespeeld (1-1 tegen Fortuna Sittard) en drie keer verloren (2-1 van Ajax, 2-0 van FC Twente en 1-2 van FC Groningen). Desalniettemin weet Sparta het iedere week de tegenstander lastig te maken.

Bij de Spartanen is het vooral letten op Abdou Harroui, Ragnar Ache en Mohamed Rahyi. Middenvelder Abdou Harroui is op stoom dit seizoen voor Sparta. De middenvelder is dit seizoen al goed voor drie goals en acht assists.

Head-to-Head
Maar liefst 45 keer eerder stonden RKC en Sparta tegenover elkaar. De eerste ontmoeting van beide ploegen dateert alweer naar het 1988/1989 seizoen. Toen eindigden het duel in een 2-2 gelijkspel. De onderlinge balans tussen beide ploegen is in het voordeel van de thuisploeg. RKC won 19 keer, speelde 12 keer gelijk en verloor 14 keer van de Rotterdammers. Wel was Sparta Rotterdam in de laatste vijf duels, vier keer een maatje te groot voor ons RKC.

In alle thuiswedstrijden dat RKC thuis speelde in het carnavalsweekend is het ongeslagen. In vier duels wist het te winnen van Fortuna Sittard (1-0), FC Groningen (3-0) en Haarlem (2-0), en werd er gelijkgespeeld tegen FC Twente (0-0).

Arbitrage
De wedstrijd zal morgenavond onder leiding staan van Joey Kooij. Hij zal worden geassisteerd door de heren Inia en Fikkert. Edgar Bijl zal fungeren als de vierde official. Danny Makkelie is de VAR bij deze wedstrijd en zal worden geassisteerd door Hessel Steegstra.

Live
Morgen niet aanwezig in het Mandemakers Stadion? Volg dan het liveverslag via Twitter of via TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Tussenstand

Hier vind je welke versterkingen de RKC’ers willen voor het nieuwe seizoen!

Er zijn geen agenda items gevonden

Topscorers

Sylla Sow 5 goals
Clint Leemans 5 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.