SC Cambuur Leeuwarden
2 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 7 september, 20:00 uur - Cambuurstadion, Leeuwarden
Scheidsrechter: Freek van Herk - Toeschouwers: 7381
8. Rossi
48. Jan Lammers
56. Mathieu
76. Emil Hansson

RKC Waalwijk verliest van effectiever Cambuur

In een regenachtig Leeuwarden speelde de ploeg van trainer Fred Grim vanavond de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Op het kunstgrasveld kwam de thuisploeg binnen tien minuten op voorsprong. Spits Karim Rossi scoorde de 1-0, waarna Justin Mathieu deze stand in de tweede helft verdubbelde. De Geelblauwen zetten hier diverse kansen, maar helaas geen doelpunten, tegenover. Met een 2-0 nederlaag vertrokken de Waalwijkers terug naar Brabant.

De openingsfase van de wedstrijd was voor SC Cambuur, die zich in de 8ste minuut beloonde met een 1-0 voorsprong. Karim Rossi prikte na een voorzet van Van Kippersluis bij de tweede paal de bal achter Etienne Vaessen. In het vervolg van de eerste 45 minuten waren er kansen voor beide ploegen, maar vielen er geen treffers meer. Met name Seys was namens de bezoekers een aantal maal dichtbij de gelijkmaker. De Belgische vleugelaanvaller vond telkens doelman Xavier Mous op zijn weg.

Zoals de eerste helft begon, zo startte ook het tweede bedrijf in het Cambuur Stadion. Tien minuten na rust verdubbelde de ploeg van René Hake de score. Opnieuw zette Van Kippersluis een Cambuur aanvaller vrij voor Vaessen. Ditmaal was het Justin Mathieu die beheerst in de lange hoek schoot. In de rest van de tweede helft kreeg RKC genoeg mogelijkheden om iets terug te doen via onder andere Seys, Vermeulen en invaller Koenraat. De sterk keepende Mous stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Hierdoor bleef de stand onveranderd en keerde de Geelblauwen met lege handen terug naar Waalwijk: 2-0.

Roda JC-thuis

Volgende week komt Roda JC op bezoek in ons eigen Mandemakers Stadion. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog volop verkrijgbaar via onze fanshop, App of via www.rkckaartje.nl.

KOOP HIER JE TICKETS >


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Lammers (85. Koenraat), Drost, Quasten, Mulder, Hansson, Vermeulen, Seys, Bilate, Walian (67. Bergkamp)

Wisselspelers: Zielschot, Ndefe,Van Weert, Baggerman, Meulensteen, Rienstra, Tahiri

Hoofdcoach: Grim

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden
Mous, Mbende, Van Wermeskerken, Schindler, Schils, Mathieu (72. Maulun), Conraad (62. Kallon), Rossi (74. Robertha), Schilder, Sambissa, Van Kippersluis

Wisselspelers: Van Deelen, Kallon, Robertha, Bos, Van Koesveld, Calor, Maulun, Van den Beemt, Bijdevier

Hoofdcoach: René Hake

Verleng en win!

Maak kans op een gesigneerd wedstrijdshirt. Stuur jouw unieke verhaal op & verleng je seizoenkaart!

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

NAC Breda

25 September 2018, 18:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Mario Bilate 3 goals
Emil Hansson 1 goal
Jan Lammers 1 goal